ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Νώντας

Εκδρομή στην Αίγινα (part 2)

06.09.2016| Updated: 11.10.2021
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος
Νώντας

Από τις πιο εκλεπτυσμένες ψαροταβέρνες της Πέρδικας. Ανοιξε το 1936. Μαγειρική παραδοσιακή, με μοντέρνες πινελιές, καλά ψησίματα, έξοχο τηγάνι. Δοκίμασα πρασόπιτα με σπιτικό φύλλο, βραστό (όσο πρέπει) χταπόδι με λαδόξιδο, γαύρο τηγανητό, φιλεταρισμένο παρακαλώ (!), σερβιρισμένο σε χωνί-σαν- εφημερίδας, γαριδάκι ντόπιο (οι ιδιοκτήτες το προμηθεύονται στον καιρό του και κρατάνε για το καλοκαίρι), τραγανό σαν τσιπς, και μια απίθανη «τηγανόσουπα»: σκορπίνα σιγοβρασμένη στο τηγάνι μέσα στο ζουμί της, με πατάτες, λάδι και λεμόνι. Η Σωζία, ιδιοκτήτρια και κόρη της μαγείρισσας Αγγέλας, μου είπε πως παίρνουν -όσο γίνεται- ντόπια προϊόντα. Καλή λίστα κρασιών, ωραία θέα στο λιμανάκι. Στο μαγαζί θα βρείτε και συσκευασμένα χειροποίητα προϊόντα (μαρμελάδες, γλυκά κουταλιού, πέστο φυστικιού κ.ά.).

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών