ΕΞΟΔΟΣ

Ο Μαυρίκος

Με παρουσία σε όλους τους οδηγούς που έχουν γραφτεί για τη Ρόδο και αναφορά στους New York Times, ο Μαυρίκος είναι γνωστός τοις πάσι.

19.10.2017

Με παρουσία σε όλους τους οδηγούς που έχουν γραφτεί για τη Ρόδο και αναφορά στους New York Times, ο Μαυρίκος είναι γνωστός τοις πάσι. Η οικογένεια βρίσκεται στην εστίαση από το 1912, κληρονομική μαγειρική από τον παππού τους, ο οποίος διατηρούσε ένα μπιστρό στη Μασσαλία στις αρχές του αιώνα. Κρατούν ζωντανά τα παραδοσιακά στοιχεία της τοπικής γαστρονομίας, συνδυάζοντάς τα με μοντέρνες μαγειρικές, και δίνουν έμφαση στα θαλασσινά. Στην ταραμοσαλάτα βάζουν κίτρινη κολοκύθα και μαγειρεύουν το πλιγούρι με κιμά χταποδιού και μοσχοκάρυδο ενώ το καλαμάρι το κάνουν σοτέ με παντζάρι και σαφράν. Το φαγητό τους έχει μια αρχοντιά και την ευγένεια που έχουν οι ίδιοι. Προτιμήστε κρασί από τα τοπικά οινοποιεία, σε πολύ καλή τιμολόγηση. Περί τα 25 €/άτομο, χωρίς κρασί.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών