ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Οψοποιών Μαγγανείαι: Τα μανιτάρια σε μιλφέιγ

Τα μανιτάρια σε μιλφέιγ, σε ένα από τα πιο ντελικάτα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

21.11.2016| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ
Οψοποιών Μαγγανείαι: Τα μανιτάρια σε μιλφέιγ

Τα μανιτάρια σε μιλφέιγ, σε ένα από τα πιο ντελικάτα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης.

Η θέση: Από τα πιο ντελικάτα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης. Το Οψοποιών Μαγγανείαι βρίσκεται σε έναν μικρό δρόμο απέναντι από το ξενοδοχείο Μακεδονία Παλλάς. Φτάνει κανείς με αυτοκίνητο που μπορεί με λίγη τύχη να παρκάρει στους γύρω δρόμους ή με λεωφορείο από την παραλιακή.

Η ατμόσφαιρα: Ζεστή και φιλική. Οι μάγειροι (οι οψοποιείς), προσπαθούν να «μαγέψουν» (εξ’ ού και οι «Μαγγανείαι») με τις ελληνικές, μεσογειακές μαγειρικές τους. Και το καταφέρνουν.


Το φαγητό: Πήραμε σαλάτα εποχής, διάφορες πρασινάδες με καραμελωμένο αχλάδι και ισορροπημένο ντρέσινγκ, ένα μεστό ριζότο με μαύρη τρούφα και ένα εξαιρετικό μιλφέιγ μανιταριών με καραμελωμένο κρεμμύδι, κατσικίσιο τυρί και κρέμα φουντουκιού – το καλύτερο πιάτο στο τραπέζι μας. Συνεχίσαμε, με ένα ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι, συνοδεία σπιτικών τηγανιτών πατατών κι ένα τρυφερό bavette steak (από την κοιλιά του μόσχου, ιδανικό για ψητό), στη σχάρα. Συνοδέψαμε με λευκό κρασί Romeo & Juliette, του Κτήματος Γκόφα. Άψογοι οι ιδιοκτήτες, ο Δημήτρης στο σέρβις και τα κρασιά, η Ντίνα στην κουζίνα. Ξεκίνησαν πριν από 20 χρόνια «οικογενειακά» κι από τότε, έχουν προχωρήσει πολύ. Τα χειροποίητα νιόκι με λευκή τρούφα, είναι άλλη μια από τις σπεσιαλιτέ τους. Από τα επιδόρπια, δοκιμάστε την πάβλοβα.

Ο λογαριασμός: Πέντε άτομα πληρώσαμε συνολικά 100 ευρώ – απόλυτα value for money μαγαζί.

Η κάβα: λούσια, με πολλά κρασιά σε όλες τις κατηγορίες. Και ενημερώνεστε, για ότι θέλετε.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοικτά: Τρίτη εως Σάββατο 14.15 – 00.00, Κυριακή 14.15 – 17.30, Δευτέρα κλειστά.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών