ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Παλιά Φάβα

Επιστροφή στην ταβέρνα. Γιατί όχι; Με αυτές τις γεύσεις δεν μεγαλώσαμε; Ή με αφρούς και δεν θυμάμαι καλά;

07.05.2012| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Κανάρης Τσίγκανος
Παλιά Φάβα

Επιστροφή στην ταβέρνα. Γιατί όχι; Με αυτές τις γεύσεις δεν μεγαλώσαμε; Ή με αφρούς και δεν θυμάμαι καλά;

Η θέση: Η αναζήτηση καλού φαγητού και φθηνών τιμών μάς έφερε στο μεζεδοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου. Η Παλιά Φάβα βρίσκεται σε μια συνοικία μεταξύ των λεωφόρων Αμφιθέας και Ελευθερίου Βενιζέλου.

Η ατμόσφαιρα: Το μαγαζί απλό – στη διακόσμηση, στο σέρβις, στα πιάτα.

Το φαγητό: Γεύσεις οικείες, αλλά ό,τι δοκιμάσαμε ήταν μαγειρεμένο με καλές πρώτες ύλες και μεράκι· και, κυρίως, από «χέρι» που έδειχνε να κατέχει την τέχνη. Νόστιμη σαντορινιά σαλάτα με καππαρόφυλλα, γραβιέρα Νάξου και γλυκά ντοματίνια, καταπληκτική φάβα, τραγανά απέξω και ζουμερά από μέσα κεφτεδάκια, μοσχοβολιστοί λαχανοντολμάδες, τζατζίκι (τούρμπο) και κριτσανιστές τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι. Πολλές επιλογές σε πιάτα της ώρας και μαγειρευτά ημέρας φτιάχνουν εδώ έναν κατάλογο στον οποίο δύσκολα κάποιος δεν θα βρει ό,τι τραβάει η όρεξή του. Και προσοχή στην παραγγελία, γιατί οι μερίδες είναι πραγματικά τεράστιες!

Ο λογαριασμός: Περίπου 15 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Τσιμπολογήσαμε πίνοντας δροσερό, λευκό κρασί. Θα βρείτε επίσης χύμα ούζο και ρακή.

Επιπλέον πληροφορίες: Το μαγαζί λειτουργεί όλες τις μέρες από τη 1 μ.μ. μέχρι αργά το βράδυ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών