ΜΑΓΑΖΙΑ

Παστιτσάκια και αμυγδαλωτά στου Τζιώτη

Το ψημένο αμυγδαλωτό, που γίνεται με ζυμάρι από ασπράδια, ζάχαρη και αμύγδαλα ελληνικά είναι μία από τις σπεσιαλιτέ του Τζιώτη.

03.08.2017| Updated: 25.06.2021
Παστιτσάκια και αμυγδαλωτά στου Τζιώτη

Οι Ανδριώτες είναι γλυκατζήδες και το περηφανεύονται. Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται από τη μεγάλη ποικιλία γλυκών, μεταξύ άλλων και τα ονομαστά ανδριώτικα αμυγδαλωτά. Στην τελευταία μου επίσκεψη στο νησί δοκίμασα τα αμυγδαλωτά της οικογένειας Τζιώτη, που τα ζυμώνει στο ζαχαροπλαστείο της στο Κόρθι από το 1978. Βέροι Κορθιανοί, η Θεοδώρα και ο Κωνσταντίνος μεταλαμπαδεύουν αυτούσιες τις παραδοσιακές συνταγές στα παιδιά τους Αντώνη και Κατερίνα, που εξακολουθούν στο πρόσφατα ανακαινισμένο ζαχαροπλαστείο με τη συνδρομή των γονιών να παράγουν πρώτης τάξης ζουμερά αμυγδαλωτά – κατόπιν παραγγελίας, και χωρίς ζάχαρη άχνη– όπως επίσης και τα μοναδικά ανδριώτικα παστιτσάκια. Στην ουσία πρόκειται για τους γνωστούς μας εργολάβους, χωρίς όμως γέμιση, με γεύση απίθανα αμυγδαλένια. Αυτό το ψημένο αμυγδαλωτό, που γίνεται με ζυμάρι από ασπράδια, ζάχαρη και αμύγδαλα ελληνικά – κι ένα μικρό ποσοστό από ανδριώτικα–, είναι μία από τις σπεσιαλιτέ του Τζιώτη. Φτιάχνει επίσης πολύ καλή σουμάδα, παστέλι με ντόπιο μέλι θυμαρίσιο και καλτσούνια.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT