ΜΑΓΑΖΙΑ

Provence Deli: Σπάνια ευρωπαϊκά τυριά

Αξίζει να έρθουμε και για τα σπάνια, αρτιζανάλ τυριά.

30.01.2018| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Nikos Kokkinakis
Provence Deli: Σπάνια ευρωπαϊκά τυριά

Από τη Γλυφάδα μεταφέρθηκε στους Αμπελοκήπους το Provence Deli, το εξειδικευμένο ντελικατέσεν με επίκεντρο το τυρί, αλλά και με αρκετά μεγάλη ποικιλία σε αλλαντικά και πολύ ιδιαίτερα ντελικατέσεν προϊόντα. Ο ιδιοκτήτης, Γιώργος Κυριακόπουλος, έχει φτιάξει ένα μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα κατάστημα, όπου οι λάτρεις των σπάνιων τυριών δεν θα πιστεύουν στα μάτια τους. Ξεχώρισα το κρεμώδες, γινωμένο και εξαιρετικά σπάνιο απαστερίωτο ελβετικό Holzhofer και το απίθανο, ζουμερό και ινώδες κατσικίσιο χαλούμι από το κυπριακό τυροκομείο Λοΐζου.

 

Οι απίθανες παρμεζάνες τους είναι από τις κορυφαίες, αφού εισάγονται απευθείας από την εταιρεία Cravero, που για παραπάνω από έναν αιώνα ειδικεύεται στην ωρίμαση παρμεζάνας από μικρούς παραγωγούς της Τοσκάνης. Στην αφρόκρεμα του είδους τους ανήκουν και τα υπόλοιπα δημοφιλή τυριά τους, όπως ροκφόρ, μπρι, τσένταρ. Εδώ όμως αξίζει να έρθουμε και για τα σπάνια, αρτιζανάλ τυριά, όπως το περιορισμένης παραγωγής κατσικίσιο Montrachet Βουργουνδίας τυλιγμένο σε φύλλο καστανιάς και το μυθικό San Pietro, αγελαδινό τυρί ενός έτους παλαίωσης, κουραρισμένο με κερήθρα μελιού – τώρα στις γιορτές, η ποικιλία ξεπερνά τα 140 είδη από όλο τον κόσμο. 

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών