ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Rodon Place – Grande Albergo delle Rose

Η θέση: Εντός του ξενοδοχείου και διεθνούς φήμης καζίνο Grande Albergo delle Rose, στη «μύτη» της πόλης της Ρόδου. Η ατμόσφαιρα: Το προσφάτως ανακαινισμένο εστιατόριο του …

04.01.2016| Updated: 16.02.2024
Rodon Place – Grande Albergo delle Rose

Η θέση: Εντός του ξενοδοχείου και διεθνούς φήμης καζίνο Grande Albergo delle Rose, στη «μύτη» της πόλης της Ρόδου.


Η ατμόσφαιρα: Το προσφάτως ανακαινισμένο εστιατόριο του ξενοδοχείου είναι ό,τι θα περίμενε κανείς από ένα εστιατόριο που πολύ συχνά δεξιώνεται την ισραηλινή, αραβική και ρωσική ελίτ: πολυτελές, χωρίς να είναι κραυγαλέο, «ξενοδοχειακής λογικής» αλλά ζεστό και φιλόξενο.

Το φαγητό: Η κουζίνα είναι φίνα, ψαγμένη αλλά και στέρεα, με φυσιογνωμία διεθνή και πολλά στοιχεία από την ντόπια γαστρονομία. Για την ενορχήστρωση του μενού υπεύθυνος είναι ο chef Andreas Shalomakhin, το βιογραφικό του οποίου είναι εντυπωσιακό: μεγάλωσε στην Τασκένδη, σπούδασε στην περίφημη σχολή μαγειρικής Le Cordon Bleu, πέρασε από το μεγάλο «σχολείο» του ξενοδοχείου Ritz, εκπαιδεύτηκε στη μοριακή κουζίνα και άλλες νέες τεχνικές και έπιασε λιμάνι εδώ, όπου επιχειρεί να μετουσιώσει όλα αυτά με τρόπο δημιουργικό. Αξίζει να σταθούμε σε δύο πιάτα, όπου πέτυχε την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στο γκουρμέ και το οικείο, την υψηλή ευρωπαϊκή γαστρονομία και την comfort νοστιμιά της μεσογειακής κουζίνας. Το ένα είναι ο μπακαλιάρος Μediterraneo, άψογα τηγανισμένος μέσα σε ένα κουρκούτι-αφρό, με πουρέ ταραμά, ματμπούχα -ένα είδος μαροκινού πικάντικου πιπεροντοματοπελτέ- και λάδι δυόσμου. Φίνο και πικάντικο μαζί. Το άλλο ήταν το κύριο πιάτο, το Albergo’s Mulard, ένα υβρίδιο πάπιας και χήνας με βαθιά νοστιμιά. Τη σπάνια λιχουδιά γευτήκαμε με σάλτσα εσπρέσο, καραμελωμένα κρεμμύδια, πουρέ καρότου και τορτελίνι με γέμιση πορτσίνι. Κι ένα παράπονο: η χρήση εξω-εποχικών προϊόντων στο μενού (βλ. σπαράγγια, φράουλες), κάτι που δυστυχώς συναντάμε σε πολλά εστιατόρια ξενοδοχείων.

Ο λογαριασμός: Περίπου 40 ευρώ το άτομο.

Η κάβα: Αξιόλογη η λίστα κρασιών, περιλαμβάνει κρασιά από τον ροδίτικο, τον ευρύτερο ελληνικό και το διεθνή αμπελώνα. Αποκάλυψη το Thesaurus 14 του κτήματος Χατζημιχάλη από επαναπατρισμένες ποικιλίες της Magna Grecia.

Επιπλέον πληροφορίες: Ζητήστε να σας δείξουν την καταπληκτική «Τοιχογραφία των χρωμάτων», έργο του 1938 του ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Afro Basardela. Παρατηρήστε επίσης το ιδιαίτερο κτίριο του ξενοδοχείου που έχει περάσει χίλια κύματα μέχρι να αποκτήσει τη σημερινή του μορφή και ζητήστε να σας αφηγηθούν τη γοητευτική ιστορία του.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών