ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Roof Garden Electra Palace

Με τέτοιο φαγητό, ξεχνάς τη θέα.

01.03.2016| Updated: 16.02.2024
Roof Garden Electra Palace

Με τέτοιο φαγητό, ξεχνάς τη θέα.

Η θέση: Στην καρδιά της Αθήνας, σε μια υπέροχη και ιστορική τοποθεσία πολύ κοντά στον βράχο της Ακρόπολης με θέα το ναό του Παρθενώνος.

Η ατμόσφαιρα: Δεν χρειάζεται να είσαι τουρίστας για να µαγευτείς έτσι όπως ο Παρθενώνας ορθώνεται µπροστά σου. Το αντίθετο: σου θυµίζει ποια είναι η πόλη σου, ποιος είσαι εσύ.

Το φαγητό: Οµως ανεβήκαµε στο roof garden του Electra Palace για να απολαύσουµε το φαγητό – από τα πιο καλά κρυµµένα µυστικά της Αθήνας. Μελετώντας το µενού, διαπιστώνεις ότι γίνεται προσπάθεια προβολής των εκλεκτότερων ελληνικών πρώτων υλών, χωρίς υπερβολές. Δοκιµάσαµε τα ρολάκια από ρύζι και λαχανικά σε αµπελόφυλλα και αφρό αυγολέµονου, που θυµίζει ένα είδος χορτοφαγικού σούσι. Ηταν ανάλαφρα, η διακριτική σάλτσα σού επέτρεπε να ξεχωρίζεις τα υλικά και να απολαµβάνεις µια ολοκληρωµένη µπουκιά. Πιο έντονο γευστικά το καπνιστό χέλι µε µους αγκινάρας, ντοµάτα και ξινόχοντρο. Ο µεζές του τσιπουράδικου εδώ απογειώνεται. Ωραιότατη και η σαλάτα κηπευτικών µε αχλάδι και κατίκι Δοµοκού. Από τα κύρια πιάτα δοκιµάσαµε τα αρνίσια παϊδάκια µε νιόκι και άρωµα άγριων µανιταριών, πεντανόστιµα, και το φιλέτο τόνου µε µους φάβας, µαραθόριζα και µαγιονέζα αυγοτάραχου, µια µικρή γευστική έκρηξη. Κλείσαµε µε µια συναρπαστική µους σοκολάτας µε σος µανταρίνι.

Ο λογαριασμός: 40-50 ευρώ το άτοµο για ένα ολοκληρωµένο δείπνο µε κρασί.

Η κάβα: Αμέτρητες επιλογές από διαλεκτά κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, αλκοολούχα ποτά και κοκτέιλ.

Επιπλέον πληροφορίες: Ωράριο λειτουργίας: Καθημερινά 19.30 μ.μ. – 00.30 π.μ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT