ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Selene Meze and Wine

Απλό, νόστιμο και φινετσάτο φαγητό στο αδερφάκι της Σαντορινιάς Selene.

03.07.2019| Updated: 16.02.2024
Φωτογραφία: Περικλής Μεράκος
Selene Meze and Wine

Απλό, νόστιμο και φινετσάτο φαγητό στο αδερφάκι της Σαντορινιάς Selene.

H θέση: Λίγα μέτρα από την πλατεία του Πύργου, βλέπει στην πίσω πράσινη πλευρά της Σαντορίνης με τους αμπελώνες και τις ανατολικές παραλίες του νησιού. Βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κτιρίου και από το μικρό μπαλκονάκι θα χαρείτε την ωραία βαβούρα του δρόμου αλλά και τη θέα.

Η ατμόσφαιρα: Πρόκειται για απλό μαγαζί, με λιτή διακόσμηση, νησιώτικες καμάρες και απαλά χρώματα. Τα μεσημέρια του καλοκαιριού γεμίζει με ζευγάρια ταξιδιωτών που το έχουν ανακαλύψει σε κάποιον από τους διεθνείς οδηγούς. Οι ντόπιοι ξέρουν πως η κατάλληλη ώρα είναι αυτή του βραδινού και κλείνουν τραπέζι στο μπαλκόνι. Το σέρβις έχει καλό ρυθμό, οι φωνές είναι σιγανές.

Το φαγητό: Τα εστιατόρια του Γιώργου Χατζηγιαννάκη έχουν κοινή φιλοσοφία την ανάδειξη της πρώτης ύλης, ανεξάρτητα με το είδος του φαγητού. Η τοπικότητα και η εποχικότητα είναι πρωταγωνιστές. Ο κατάλογός του Μeze and Wine είναι μικρός. Ο νέος και ορεξάτος σεφ Χρήστος Χίτος που ανέλαβε φέτος την κουζίνα πατάει σε καλές τεχνικές μαγειρικής και κάνει ένα ωραίο παιχνίδι εξελίσσοντας την ιδέα του μεζέ. Εμβόλιμα στο μενού μερικά πιάτα της μεσογειακής και ελληνικής κουζίνας. Το ήδη πιο πολυφωτογραφημένο πιάτο του είναι το ριζότο «γεμιστά»: ένα καλοχυλωμένο αρωματικό ρύζι και πάνω από αυτό χρωματιστές σάλτσες από ντομάτα, πιπεριά πράσινη και κίτρινη, και «χιόνι» από φέτα. Φτιάχνουν φάβα με μελάνι και λεμόνι με ψητή σουπιά όπως και παντσέτα με σάλτσα από τους χυμούς του χοιρινού και πρασοσέλινο σοτέ. Ζυμώνουν το δικό τους ψωμί (δυο ειδών κάθε μέρα). Αξίζει να αφήσετε λίγο χώρο και για το γλυκό.

Η κάβα: Η λίστα, επιμελημένη από την sommelier Γεωργία Τσάρα διαθέτει 27 ετικέτες κρασιού σε ποτήρι από όλη την Ελλάδα και 18 σαντορινιές σε φιάλη.

Ο λογαριασμός: Περίπου 30 ευρώ/ άτομο.

Επιπλέον πληροφορίες: Ανοιχτά από το μεσημέρι. Μπορείτε να αφήσετε το αυτοκίνητο στο πάρκινγκ κοντά στην πλατεία.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών