ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Sushija

Ένα νέο «σουσάδικο» με πρωτότυπες γεύσεις και ενδιαφέροντα κοκτέιλ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

17.12.2013| Updated: 25.06.2021
Sushija

Ένα νέο «σουσάδικο» με πρωτότυπες γεύσεις και ενδιαφέροντα κοκτέιλ στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Η θέση: Στην καρδιά της πόλης, στη συμβολή των οδών Μητροπόλεως 70 και Μητροπολίτου Ιωσήφ. Αποφύγετε το αυτοκίνητο γιατί η περιοχή δεν ενδείκνυται για παρκάρισμα.

Η ατμόσφαιρα: Ερωτευμένα ζευγάρια, παρέες καλοντυμένων σαραντάρηδων, συνεργάτες που έχουν βγει για επαγγελματικό ραντεβού και νέοι με ταξιδιάρικη διάθεση, συνθέτουν μια αρμονικά χαλαρή ατμόσφαιρα, όπου μπορείς να γελάσεις με την ψυχή σου δίχως να σε κοιτάνε περίεργα από τα διπλανά τραπέζια. Το ντεκόρ είναι λιτό, μοιάζει κάπως νεοϋρκέζικο, με το άσπρο και το μαύρο να κυριαρχούν, ενώ υπάρχουν και κάποια στοιχεία ποπ αισθητικής στους τοίχους.

Το φαγητό: Ξεκινήστε το γεύμα σας με κάποιο από τα ενδιαφέροντα κοκτέιλ του bar tender Σάκη Χατζηαναγνώστου. Όταν έρθει στο τραπέζι σας, μη διστάσετε να του περιγράψετε τι γεύσεις προτιμάτε. Εμείς δοκιμάσαμε το «Spicy», ένα κοκτέιλ που βασίζεται στη βότκα και είναι ευχάριστα πικάντικο, εξαιτίας του σιροπιού κόκκινης πιπεριάς. Συνεχίσαμε με τρεις οχτάδες από Maki rolls. Το «Rainbow new style», καβούρι δηλαδή καλυμμένο με τόνο, σολομό, λαβράκι και σος από χέλι, το «Boston rolls», με γαρίδα tempura, αγγούρι, μαρούλι και μαγιονέζα, και το εξαιρετικό «Dancing Eel rolls», το οποίο δίχως υπερβολή συζητιέται σε όλες τις γαστρονομικές πιάτσες της πόλης. Ο σεφ Aries Mamaril, χρησιμοποιώντας φρεσκότατα υλικά, έχει κατορθώσει να δημιουργήσει ένα πλούσιο σε γεύσεις μενού, με αρκετά «καινοτόμες» επιλογές, το οποίο απευθύνεται και σε ανθρώπους που δεν έχουν δοκιμάσει ποτέ ιαπωνική κουζίνα. Θα δυσκολευτείτε να αποφασίσετε για το επιδόρπιο, καθώς η μάχη ανάμεσα στο νοστιμότατο τσίζκεικ και το κοκτέιλ «Christmas Shower» -σαν να πίνεις μελομακάρονο- είναι αμφίρροπη.

Ο λογαριασμός: Θα πληρώσετε από 35 ευρώ το άτομο με ποτό. Τα κοκτέιλ στοιχίζουν από 8-12 ευρώ.

Η κάβα: Αν είστε φαν των κοκτέιλ, δεν θα σκεφτείτε στιγμή να ανοίξετε τη λίστα με τα κρασιά. Σε διαφορετική περίπτωση, μπορείτε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με μία από τις ετικέτες του ελληνικού ή του ιταλικού αμπελώνα.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά. Δευτέρα-Πέμπτη 17.00-01.00 και Παρασκευή-Κυριακή 14.00-01.00. Καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση!

Sushija, Μητροπόλεως 70 και Μητροπολίτου Ιωσήφ γωνία, Θεσσαλονίκη, 2310 229 000, www.sushija.gr

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών