ΕΞΟΔΟΣ

Τα σαλιγκάρια του Βάκχου

Εκδρομή στην Αίγινα (part 3)

06.09.2016
Φωτογραφία: Δημήτρης Βλάικος

Αν μείνετε στη Βάγια (στα βόρεια του νησιού), ο Βάκχος είναι -ίσως- η καλύτερη επιλογή για φαγητό. Την ταβέρνα, που αγαπούν πολύ οι ντόπιοι, άνοιξαν το 1979 η Χρυσούλα και ο Γιώργος Κομματάς. Εκτοτε ελάχιστα έχουν αλλάξει στο χώρο και στο μενού. Μαζί με τον γιο τους, Νίκο, μαγειρεύουν λαδερά, κρεατικά, ψαρικά, της ώρας, ό,τι θελήσετε σε ταβερνίσιο φαγητό θα το βρείτε. Ωραία μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο, έκτακτα τα σουτζουκάκια, οι γεμιστοί κολοκυθοανθοί, το αρνάκι γάστρας. Σπεσιαλιτέ τα σαλιγκάρια γιαχνί, τα οποία απογειώνει ο συνδυασμός φρέσκου δυόσμου και κύμινου. Δεν το πολυδιαφημίζουν, αλλά το λάδι και τα περισσότερα ζαρζαβατικά που χρησιμοποιούν είναι δικά τους.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών