ΕΞΟΔΟΣ

Τριζόνι

Πρωτότυπες θαλασσινές λιχουδιές σε μια δροσερή αυλή της Χαλκιδικής.

27.08.2014

Πρωτότυπες θαλασσινές λιχουδιές σε μια δροσερή αυλή της Χαλκιδικής.

Η θέση: Στην Κασσάνδρα, δηλαδή στο πρώτο πόδι της Χαλκιδικής, στο χωριό Κρυοπηγή. Θα το βρείτε πάνω στο κεντρικό δρόμο στο δεξί σας χέρι, καθώς κατευθύνεστε για Παλιούρι.

Η ατμόσφαιρα: Με τα τραπεζάκια να βρίσκονται ατάκτως τοποθετημένα κάτω από τα προστατευτικά κλαδιά μιας εικοσάχρονης άγριας μουριάς, νιώθεις ότι βρίσκεσαι σε αυλή παλιού αρχοντικού. Ο τόπος ευωδιάζει από τις κυδωνιές και τις λεμονιές, ενώ οι γλάστρες με το θυμάρι δίνουν μια αίσθηση οικιακής κουζίνας. Το μεσημέρι θα συναντήσετε κυρίως οικογένειες εύπορων τουριστών, συνήθως από τη Ρωσία, και το βράδυ μεγάλες παρέες Ελλήνων να διασκεδάζουν. Πάντως το Τριζόνι διαθέτει και απόμερα τραπέζια που προσφέρονται για πιο ιδιωτικές στιγμές.

Το φαγητό: Με τις γνώσεις για τα ψάρια που απέκτησε από τον ψαραντουφεκά πατέρα του, ο νεαρός ιδιοκτήτης Στέργιος Σουσούρας κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα μοναδικό μενού ψαριών και θαλασσινών (έχει και κάποιες νόστιμες επιλογές κρεατικών) το οποίο έχει ξεπεράσει κατά πολύ την αυτονόητη ποιότητα του «φρέσκου ψαριού». Στο Τριζόνι δε θα γευτείτε μόνο ποιοτικά ψάρια, αλλά θα εκπλαγείτε από τους μύριους τρόπους επεξεργασίας της πρώτης ύλης: καρπάτσιο μαγιάτικου, τσιζκέικ από ρέγγα, ταρτάρ από μαγιάτικο, σασίμι τόνου – η φαντασία του σεφ Κώστα Τρόντσιου δεν έχει τελειωμό. Ουσιαστικά, πρόκειται για έναν… πολυχώρο γεύσης: οι κύβοι ξιφία με τις μπάμπιες, μια συνταγή με αγιορείτικες καταβολές, θα μπορούσε να προέρχονται από ένα «ψαγμένο» ουζερί της Κρήνης, ενώ τα μάγουλα ροφού σερβιρισμένα με λιαστή ντομάτα και κριθαράκι θυμίζουν πιάτο γκουρμέ εστιατορίου. Φυσικά, δεν λείπουν και τα ορεκτικά! Γαύρος μαρινάτος, χειροποίητα νιόκι με «Σαν Μιχάλη» Σύρου και λαχταριστά μύδια με φέτα και λαδολέμονο. Στο τέλος, σας περιμένει ένας ωραιότατος σιμιγδαλένιος χαλβάς με πορτοκάλι.

Ο λογαριασμός: Εξαρτάται από το ψάρι που θα επιλέξετε. Υπολογίστε περίπου 25 ευρώ το άτομο με ποτό.

Η κάβα: Δοκιμάστε οπωσδήποτε το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο από την Πρώτη Σερρών-ιδανικό σχεδόν για όλα τα πιάτα του καταλόγου. Εκτός από το «αγίασμα», θα βρείτε κρασιά του ελληνικού αμπελώνα, με έμφαση σε Μακεδονία και Σαντορίνη, συνηθισμένες μπίρες, πλούσια ποικιλία ούζων και μια φανταστική μανταρινάδα.

Επιπλέον πληροφορίες: Εύκολο πάρκινγκ μπροστά στο εστιατόριο, υποχρεωτικά τα ρεζερβέ για το καλοκαίρι. Περίοδος λειτουργίας: Μάιος-Σεπτέμβριος 13.00-01.00. Οκτώβριος-Απρίλιος Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, 13.00-00.00

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών