ΕΞΟΔΟΣ

Στο Ergon Beach House στη Χαλκιδική τρως με τα πόδια στην άμμο

Τα αδέρφια Δούζη μεταμόρφωσαν ένα πρώην κάμπινγκ σε έναν καλοκαιρινό πολυχώρο με πλαζ, εστιατόριο με έμφαση στο ψάρι, beach bar και το δικό του θερινό σινεμά.

14.06.2022
Στο Ergon Beach House στη Χαλκιδική τρως με τα πόδια στην άμμο

Μπορείς να κάνεις μια βουτιά, να αράξεις με έναν κρύο καφέ κάτω από τις ομπρέλες της παραλίας ή κάτω από σκιερά δέντρα, να φας στο εστιατόριο και να ψωνίσεις, να πιεις ένα κοκτέιλ στο beach bar ή να δεις μια ταινία. Με το Ergon Beach House στη Νικήτη, που ξεκίνησε τη λειτουργία του την Παρασκευή 10 Ιουνίου, ο Θωμάς και ο Γιώργος Δούζης «ξαναχτυπούν» με ένα ακόμη υβριδικό κόνσεπτ για όλες τις ώρες μια ανάσα δρόμο από τη Θεσσαλονίκη. Ένα πρώην κάμπινγκ έχει μετατραπεί σε ένα νέο πολύστροφο χώρο, που στα 13 του στρέμματα χωράει ποικίλες δραστηριότητες που συμπληρώνουν η μια την άλλη, στο γνώριμο στιλ που μας έχουν συνηθίσει τα δύο αδέρφια. Η αρχή γίνεται αυτό το καλοκαίρι με τα ξύλινα day beds και τις ξαπλώστρες, το εστιατόριο, που έχει στο πλάι του ένα μικρό παντοπωλείο, το beach bar και το υπαίθριο σινεμά. Η συνέχεια θα γραφτεί του χρόνου, όταν την πρόταση θα έρθει να συμπληρώσει ένα σενάριο πολυτελούς διαμονής στη φύση, που θα συνδυάζει ξενοδοχείο και glamping.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ8 μαγαζιά της Αθήνας που θυμίζουν διακοπές8 μαγαζιά της Αθήνας που θυμίζουν διακοπές

Στεγασμένο σε ένα παραθαλάσσιο πέτρινο κτίσμα, το εστιατόριο του Ergon Beach House δίνει έμφαση στο ψάρι και τα θαλασσινά που θα φέρνουν καθημερινά τα καΐκια – οπότε όσοι καθίσουν στα τραπέζια του, μπορούν να παραγγείλουν κουτσομούρες και μπαρμπούνια τηγανητά, φαγκρί, συναγρίδα, σκορπίνα στη σχάρα ή πεσκανδρίτσα στον ατμό. Τα κλασικά πιάτα του Ergon, όπως η μπουγάτσα παστουρμά, η σκοπελίτικη τυρόπιτα, τα ντολμαδάκια στα κάρβουνα ή τα σουτζουκάκια με ρωσική σαλάτα δίνουν κι εκείνα το «παρών», το ίδιο και τα πεϊνιρλί. Ο Παναγιώτης Ξάνθης, ο οποίος διαμορφώνει μαζί με τον Λευτέρη Αθανασόπουλο το γευστικό προφίλ των Ergon, αγαπά ιδιαίτερα τις ζύμες, για αυτό και στο μενού βρίσκει κανείς ιδιαίτερες προτάσεις, όπως πεϊνιρλί-γαρίδες σαγανάκι με τσορίθο ή πεϊνιρλί-καρμπονάρα. Δεν λείπουν πάντως και ιδέες για brunch, από διάφορες παρασκευές αυγών, σάντουιτς και κρουασάν, σε πάνκεϊκ και μπουγάτσες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ κυρά Λένη κι ο κυρ Γιάννης ψήνουν τα πιο νοσταλγικά φαγάκια της ΤήνουΗ κυρά Λένη κι ο κυρ Γιάννης ψήνουν τα πιο νοσταλγικά φαγάκια της Τήνου

Όποιος κάνει τις διακοπές του στη Χαλκιδική ή έρθει μέχρι εκεί από την πόλη για να ξεσκάσει, θα έχει την ευκαιρία να κάνει και ψώνια. Στο ίδιο κτίσμα βρίσκεται και το deli, το οποίο συγκεντρώνει επιλεγμένα τρόφιμα, χειροποίητες πετσέτες, κεραμικά και άλλα είδη σπιτιού, όπως και τη σειρά προϊόντων ατομικής περιποίησης του Ergon. Το beach bar έχει αναλάβει το γνωστό μπαρ της Θεσσαλονίκης Vogatsikou 3, που μετράει πολλές διακρίσεις ενώ στην καντίνα ακριβώς δίπλα του παρουσιάζεται το νέο πρότζεκτ Balboa, που επιμελείται ο Οδυσσέας Μπόγιογλου, το οποίο περιλαμβάνει ποικίλες προτάσεις street food (ιδιαίτερα χοτ ντογκ, μπέργκερς σε διάφορες παραλλαγές και όχι μόνο). Πίσω τους βρίσκεται το υπαίθριο σινεμά, που θα ξεκινήσει προβολές άμεσα. To σχεδιασμό του νέου χώρου υπογράφουν οι Urban Soul Project, σταθεροί συνεργάτες της εταιρείας, ενώ τα ρούχα του προσωπικού έχει σχεδιάσει η Oρσαλία Παρθένη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΨαροκόκκαλο: Μια κρυφή γωνιά για όστρακα και ψάρι στο ΚερατσίνιΨαροκόκκαλο: Μια κρυφή γωνιά για όστρακα και ψάρι στο Κερατσίνι

Όπως σημειώνει ο Θωμάς Δούζης, τα μεγάλης κλίμακας πρότζεκτ που περικλείουν διαφορετικές συνεργασίες, μικρά διαφορετικά υποσύνολα εμπειριών, είναι βασικό κομμάτι του στρατηγικού σχεδιασμού του Ergon. Περιγράφει τον νέο χώρο στη Χαλκιδική ως ένα υβρίδιο του Ergon House της Αθήνας και του Ergon Αgora East της Θεσσαλονίκης: «Αν το ξενοδοχείο της Αθήνας έδειξε τον τωρινό προσανατολισμό μας, το τι κάνουμε πλέον, το Ergon Agora East ήταν το επιστέγασμα της δημιουργικότητας της ομάδας μας, η οποία έχοντας εγκλωβιστεί στη Θεσσαλονίκη λόγω του κορονοϊού, επένδυσε σ’ αυτό όλη της την ενέργεια. Ο κόσμος έρχεται και παίρνει καφέ στο χέρι, κάνει πικνίκ στο γρασίδι, είναι τόσο μεγάλο −μιλάμε για 15 στρέμματα μέσα στον αστικό ιστό− που το αντιμετωπίζει ως δημόσιο χώρο, ως πάρκο, κι αυτό είναι κάτι που μας αρέσει πολύ». H δημιουργία του Ergon Beach House πιστεύει ότι θα ανοίξει δρόμους για καινούργια παραθαλάσσια πρότζεκτ-τουριστικούς προορισμούς, καθένα με τον δικό του χαρακτήρα. Η διαφοροποίηση είναι βασικό συστατικό της συνταγής: «Μετράμε πλέον 23 καταστήματα, αλλά δεν έχουμε τη νοοτροπία αλυσίδας. Έχουμε φτάσει σε ένα στάδιο που σε κάθε καινούργια μας κίνηση ο κόσμος δεν μας ρωτάει πού ανοίγουμε αλλά τι ανοίγουμε. Αυτό το θεωρούμε πολύ σπουδαίο», καταλήγει.

Εrgon Beach House

Παραλία Νικήτης, Σιθωνία Χαλκιδικής

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

All day

Εστιατόρια

Καφέ

Μπαρ

Ντελικατέσεν

Μακεδονία

Χαλκιδική

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών