Το ξενοδοχείο Ekies All Senses Resort, στη Βουρβούρου Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τον Master of Wine και ιδρυτή του διαγωνισμού «50 Great Greek Wines», Γιάννη Καρακάση, διοργανώνουν δύο πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια οινογνωσίας, την Παρασκευή 8 και την Κυριακή 10 Ιουλίου, στις 20.00. Τα δίωρα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στο βραβευμένο εστιατόριο Bubo, δίπλα στη θάλασσα με φόντο το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα στη Διάπορο. Τα σεμινάρια θα περιλαμβάνουν εννιά διαφορετικά κρασιά για δοκιμή.
Το πρώτο σεμινάριο, με τίτλο «50 Great Greek Wines» έχει σκοπό να παρουσιάσει, μία γκάμα από βραβευμένα ελληνικά κρασιά που διακρίθηκαν το 2022. Μέσα από τις δοκιμές οι συμμέτέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν νοητά στην Κρήτη, την Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία και τη Μακεδονία.
Το δεύτερο σεμινάριο, με τίτλο «Ασύρτικο-Ξινόμαυρο», θα συστήσει στους συμμετέχοντες ορισμένες από τις πιο αντιπροσωπευτικές ετικέτες των δυο ελληνικών ποικιλιών που πλέον πρωταγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο. Εστιάζοντας σε οινοποιεία από τη Σαντορίνη για το Ασύρτικο και από τη Νάουσα για το Ξινόμαυρο. Παράλληλα με τις οινογευσίες, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν το μενού του σεφ Δημήτρης Παμπόρης, το οποίο επιμελήθηκε ειδικά για τη συγκεκριμένη βραδιά. Ο σεφ χρησιμοποιεί ταπεινά, ελληνικά προϊόντα και τα αναδεικνύει με δημιουργικό τρόπο. Το μενού περιλαμβάνει παραδοσιακά πιάτα, όπως η σπουδαία φασολάδα με λακέρδα.

Τέλος, το Σάββατο 9 Ιουλίου ο Γιάννης Καρακάσης θα συναντήσει «γευστικά» τον σεφ Δημήτρη Παμπόρη, στο εστιατόριο Treehouse, όπου θα προσφέρουν ένα degustation μενού έντεκα σταδίων. Το σερβίρισμα θα ξεκινήσει στις 21:15, οπότε καλό είναι οι συμμετέχοντες να βρίσκονται εκεί είκοσι λεπτά νωρίτερα.
Τα σεμινάρια έχουν περιορισμένη χωρητικότητα, για αυτό καλό είναι να κάνετε την κράτησή σας εγκαίρως:
Αποστόλης Παπαδόπουλος / [email protected] / +306985173169
Τιμή: 140 ευρώ/άτομο