ΕΞΟΔΟΣ

Βγαίνουμε Παραλιακή

Οι αγαπημένες μας διευθύνσεις για φαγητό, ποτό, καφέ και γλυκό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από το Μικρολίμανο έως τη Βάρκιζα.

26.07.2016| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Ορέστης Σεφέρογλου, Περικλής Μεράκος, Κλαίρη Μουσταφέλλου
Βγαίνουμε Παραλιακή

Οι αγαπημένες μας διευθύνσεις για φαγητό, ποτό, καφέ και γλυκό στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, από το Μικρολίμανο έως τη Βάρκιζα.

Σαρδελάκι με θέα

Το χώρο τον ξέρουμε από παλιά και τον αγαπάμε για την υπέροχη θέα του. Την κουζίνα του την έχουμε μάθει τα τελευταία χρόνια από το ομώνυμο κατάστημα στη Γλυφάδα. Η συνάντηση των δύο είναι μία από τις πιο ωραίες ιδέες-προτάσεις του καλοκαιριού. Παραγγέλνουμε οπωσδήποτε σαρδέλα ψητή, είναι από τις πιο νόστιμες που έχουμε φάει, ενώ καλές επιλογές είναι τα αχνιστά μύδια και το τηγανητό θράψαλο. Δεν δέχονται κρατήσεις.

Λ. Ποσειδώνος 18, Βουλιαγμένη, Τ/210-96.70.913. Κόστος: 20-25€/άτομο (με ποτό). Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ. 


Ο Γαρμπής

Μια κλασική πρόταση στο Καβούρι για ψάρι και θαλασσινά. Τα τραπέζια είναι σχεδόν πάνω στη θάλασσα. Στον κατάλογο, μεγάλα και μικρά ψάρια, ψητά και στο τηγάνι. Υπάρχουν και πιο ιδιαίτερες προτάσεις, όπως το λαβράκι σεβίτσε, το φιλέτο λαβράκι με σπανακόρυζο και το λιγκουίνι με μελάνι σουπιάς και καπνιστό χέλι.

Σελήνης και Ηλίου 21, Καβούρι, T/210-89.63.480. Κόστος: 30-35€/άτομο (με ποτό). Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ. 


Ναυτικός Ομιλος Βάρκιζας

Τραπεζάκια ακριβώς πάνω στην άμμο, σε μια τοποθεσία λίγο κρυμμένη (πάνω στην παραλία της Βάρκιζας, δίπλα από το Yabanaki). Πρέπει να το ξέρεις δηλαδή για να το επισκεφτείς. Το φαγητό είναι αξιοπρεπέστατο, αλλά τίποτα δεν είναι καλύτερο από τη δροσιά της θάλασσας το βραδάκι, ακόμη και τον Αύγουστο, με μοναδικό φως το φαναράκι στο τραπέζι. Δεν πρόκειται για επίσημο χώρο, μιλάμε για πλαστικά τραπεζοκαθίσματα όπου μπορείς να καθίσεις και μετά το μπάνιο με την παρέα σου. Από φαγητό προτείνουμε το γαύρο μαρινάτο, το ψητό καλαμάρι, τα βραστά λαχανικά, τη γαριδομακαρονάδα (για 2 άτομα) και το χειμώνα (λειτουργεί όλο το χρόνο) ψαρόσουπα. Είναι ανοιχτά και το μεσημέρι, αν και δεν το συστήνουμε γιατί έχει πολύ ήλιο. 

Ανατολική ακτή Βάρκιζας, Τ/210-89.74.305. Κόστος: 25€/άτομο (με ποτό). Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ. 


Matsuhisa

Το αθηναϊκό παράρτημα του περίφημου Nobuyuki Matsuhisa στην Αθήνα βρίσκεται στον Αστέρα Βουλιαγμένης και σερβίρει υψηλού επιπέδου ιαπωνική κουζίνα, με επιρροές ευρωπαϊκές και περουβιανές, και ζηλευτό σούσι. Το καλοκαίρι η δράση μεταφέρεται στο σαν-λουσάτου-ιστιοφόρου ντεκ με θέα θάλασσα. Καλοκαιρινό degustation μενού (omakase) στα 60€. Δυνατά κοκτέιλ, πλούσια κάβα με κρασιά και σάκε. Από τα πιο δυνατά σποτ της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη, Τ/210-89.02.000. Κόστος: περίπου 70-90€/άτομο. Ανοιχτά καθημερινά 19.30-01.00.


Ψαράκια και θαλασσινά

Το πιο ακριβό πιάτο δεν ξεπερνάει τα 11€ (η γαριδομακαρονάδα κάνει 10,80€), ενώ η τσιπούρα στη σχάρα κοστίζει 8,20€, το λαβράκι 8,60€ και οι γαρίδες 7,50€. Συνδυάστε τα αυτά με ένα μπαλκόνι που βλέπει κατευθείαν στην παραλία της Βάρκιζας και έχετε το καθημερινό στέκι του καλοκαι- ριού. Προτιμάμε τα μικρά τηγανητά θαλασσινά και ψάρια, μια και το κατάστημα έχει καλό τηγάνι.

Λεωφ. Ποσειδώνος 14, Βάρκιζα, Τ/210-96.54.138. Κόστος: 15-20€/άτομο (με ποτό). Ανοιχτό μεσημέρι-βράδυ.


Poseidon Hotel – Skybar 360°

Ενα μαγικό σημείο που ανακάλυψα προσφάτως: το μπαρ (Skybar 360° το λένε) στην ταράτσα του Poseidon Hotel στο Παλαιό Φάληρο. H θέα στον Σαρωνικό απρόσκοπτη. Κάτω από τα πόδια σου η κίνηση της Παραλιακής. Τα ποτά συμπαθητικά. Ιδανική ώρα; Ε, λίγο πριν από το ηλιοβασίλεμα και για αρκετές ώρες μετά.  

Λεωφ. Ποσειδώνος 72, Π. Φάληρο, Τ/210-98.72.000. Κόστος: κοκτέιλ από 8€. Ανοιχτά καθημερινά 10.00-01.00. 


Waffle House

 

Αν καταφέρετε να φτάσετε στο ταμείο -είναι απίστευτος ο συνωστισμός, ιδιαίτερα τα Σαββατοκύριακα του καλοκαιριού-, πάρτε όσες μπάλες παγωτό αντέχετε για τον περίπατό σας απέναντι στην παραλία. Εναλλακτικά, στρωθείτε σε τραπεζάκι (αν βρείτε) για να απολαύσετε τη διάσημη λεπτή βάφλα του.

Λ. Ποσειδώνος 17 και Ορφέως 1, Βουλιαγμένη, Τ/210-89.61.227. Κόστος: 18,50€/κιλό.


Island

Κοσμοπολίτικο, μοδάτο, μπιτάτο, με λαμπερή πελατεία και αρκετούς ξένους επώνυμους επισκέπτες, το «νησί» της Αττικής Ριβιέρας είναι χτισμένο σε ένα σημείο ευλογημένο. Αν είστε αγοραφοβικός, μπορείτε να απολαύσετε από νωρίς τον καφέ σας στο lounge. Οι νυχτόβιοι θα απολαύσουν τα δυνατά του πάρτι και τα καλά του κοκτέιλ. Το μενού (μεσογειακά πιάτα και καλό σούσι) υπογράφει ο καλός σεφ Νίκος Σκλήρας.

27ο χλμ. Αθηνών-Σουνίου, Βάρκιζα, T/210-96.53.563. Κόστος: 40-50€. Ανοιχτά από το πρωί.


Για καφέ +ρομαντζάδα

Λασίθι 

Από τα πιο ρομαντικά στέκια της Παραλιακής, αφού συνδυάζει το γαλάζιο της θάλασσας και το πράσινο των δέντρων γύρω-γύρω. Για καφέ Κυριακή πρωί -και όχι μόνο-, για ποτό το βραδάκι και για πολλή χαλάρωση.

Ηλίου 37, Βουλιαγμένη, Τ/210-89.60.502. Κόστος: 5-10€/άτομο. Ανοιχτά καθημερινά 08.30-02.00. 


Skipper’s

Με ντεκόρ το μεγάλο ξύλινο ιστιοπλοϊκό πάνω στη μαρίνα του, το Skipper’s χρόνια τώρα είναι το καλοκαιρινό στέκι των ρομαντικών Αθηναίων.

Προβλήτα Νο 1, Μαρίνα Αλίμου, Τ/210-98.80.282. Κόστος: 5-10€/άτομο. Ανοιχτά καθημερινά 09.00-03.00, Παρ., Σάβ. έως τις 04.00. 


Balux Café Sea Side

Πηγαίνουμε από νωρίς για να πιάσουμε θέσεις στις τεράστιες μαξιλάρες πάνω στην άμμο, ακριβώς μπροστά από το μαγαζί. Καλός καφές, νόστιμα κοκτέιλ.

Λ. Ποσειδώνος 58, Γλυφάδα, Τ/210-89.40.566. Κόστος: 10-20€/άτομο. Ανοιχτά καθημερινά 10.00-02.00. 


Street food

Γεύσεις από την Πόλη

Από τα ωραιότερα κεμπάπ. Το ότι το απολαμβάνουμε πάνω στο κύμα είναι ένα επιπλέον ατού. 

Λ. Ποσειδώνος 20Α, Βάρκιζα, Τ/210-89.76.260. Κόστος: 10€/άτομο. Ανοιχτά 12.00-00.00. 


Φαγητό στο Μικρολίμανο

Παπαϊωάννου

Εδώ και μερικά χρόνια, από ένα στενό χωρίς θέα ο Παπαϊωάννου μεταφέρθηκε στη μαρίνα του Μικρολίμανου με τα σκάφη. Η ποιότητα δεν άλλαξε. Φρέσκα ψάρια, θαλασσινά και όστρακα, και λιτές μαγειρικές. Δοκιμάστε τα ελαφρομαριναρισμένα, σχεδόν ωμά, θαλασσινά του, την πικάντικη σουπιά τηγανητή μες στο μελάνι της, τα τέλεια ψημένα φιλετάκια ψαριών. Καλή λίστα κρασιών, ταιριαστή με το φαγητό.

Ακτή Κουμουνδούρου 42, Μικρολίμανο, T/210-42.25.059. Κόστος: 30-50€/άτομο. Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.


Varoulko Seaside

Επιστρέφοντας στον Πειραιά, στο Μικρολίμανο, το Varoulko έγινε πολυχώρος γεύσης και ο Λευτέρης Λαζάρου ένας ολοκληρωμένος επιχειρηματίας της εστίασης. Κάθε Κυριακή απολαμβάνεις φαγητό γαστρο-ταβέρνας στον πρώτο όροφο με θέα θάλασσα, συνοδεία live μουσικής. Στον ίδιο όροφο διοργανώνονται μαθήματα μαγειρικής. Το ισόγειο είναι για πριβέ εκδηλώσεις, ενώ στους δύο χώρους πλάι στη μαρίνα, το μεσημέρι θα φας απλή θαλασσινή κουζίνα, το βράδυ ένα πιο σοφιστικέ μενού που του χάρισε και φέτος αστέρι Michelin. Αναμένουμε με ανυπομονησία το μπαρ στην ταράτσα, που θα έχει κόνσεπτ «ελληνικός αφρώδης οίνος+θαλασσινά» – απ’ ό,τι μαθαίνουμε, θα είναι έτοιμος του χρόνου.

Ακτή Κουμουνδούρου 54-56, Μικρολίμανο, T/210-52.28.400. Κόστος: 40-55€/ άτομο. Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.  


Cosa Nostra

Με fusion ατμόσφαιρα που θυμίζει Florida και μαφιόζικο στέκι, με χαρούμενες swing μουσικές, εξωτικά κοκτέιλ, καλές πίτσες και μακαρονάδες, το μικρολιμανιώτικο Cosa Nostra είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για ιταλικό στην Παραλιακή.

Ακτή Κουμουνδούρου 50, Μικρολίμανο, T/210-41.01.110. Κόστος: περίπου 25€/άτομο. Ανοιχτά μεσημέρι-βράδυ.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών