ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Βυρίνης

Αρνάκι λαδορίγανη και Νταϊάνα Κραλ σε ένα ταβερνάκι που έχει πια περάσει στην τρίτη γενιά και παραμένει κλασική αξία.

31.03.2011| Updated: 25.06.2021
Φωτογραφία: Μιχάλης Ρουκουνάκης
Βυρίνης

Αρνάκι λαδορίγανη και Νταϊάνα Κραλ σε ένα ταβερνάκι που έχει πια περάσει στην τρίτη γενιά και παραμένει κλασική αξία.

Η θέση: Στην πανέμορφη Αρχιμήδους στο Μετς, πίσω από το Παναθηναϊκό στάδιο, σε μια γειτονιά από αυτές που σε κάνουν να πιστεύεις ότι η Αθήνα είναι όμορφη.

Η ατμόσφαιρα: Ιστορική κλασική ταβέρνα της γειτονιάς για ελληνικές νοστιμιές. Το μαγαζί έχει περάσει πια στην τρίτη γενιά και έχει ανακαινιστεί. Διατηρεί ξεχωριστό χρώμα με τα βαρέλια στον τοίχο, τον υπέροχο κήπο-όαση το καλοκαίρι και το πολύ άμεσο σέρβις.

Το φαγητό: Φάγαμε χρυσαφένιες φρεσκοτηγανισμένες πατάτες, πράσινη σαλάτα, βλίτα και πιπεριές γεμιστές με τυρί, οι οποίες όμως κολυμπούσαν στο λάδι. Το τσιγαριστό χοιρινό που μας πρότεινε ο σερβιτόρος ήταν λουκούμι και όσο πρέπει λεμονάτο, ενώ και το αρνάκι λαδορίγανη έλιωνε στο στόμα. Ηταν όλα νόστιμα.

Ο λογαριασμός: Για ένα πλήρες γεύμα, θα πληρώσουμε περίπου 16 € το άτομο, με κρασί χύμα.

Η κάβα: Ελληνικά εμφιαλωμένα και χύμα κρασί.

Επιπλέον πληροφορίες: Που θα παρκάρεις στο Μετς; Ε, ναι λοιπόν πίστεψέ το, το μαγαζί διαθέτει παρκαδόρο. Και να σου πω και κάτι; Αν καπνίζει η παρέα, θα βολευτείτε μια χαρά στην αίθουσα των θεριακλήδων. Στην άλλη αίθουσα, οι παθιασμένοι αντικαπνιστές θα ανασάνουν ελεύθερα· καθαρή ατμόσφαιρα και ευχάριστες μυρωδιές από γουρουνάκι, αρνάκι, μοσχαράκι. Ανοιχτά καθημερινά από τις 7 μέχρι τη 1 το βράδυ. Σάββατο ανοιχτά και μεσημέρι.Την Κυριακή είναι ανοιχτά μόνο το μεσημέρι.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT