ΑΓΟΡΑ

Στην Αμερικάνα για παγωτό τάρτα λάιμ και αβοκάντο

Στο street food στέκι του Μετς έφαγα ένα από τα πιο νόστιμα παγωτά της πόλης.

19.07.2021
Στην Αμερικάνα για παγωτό τάρτα λάιμ και αβοκάντο

Δεν είμαι του γλυκού, αλλά σε παγωτό δεν λέω ποτέ όχι. Κι η Αθήνα τα τελευταία χρόνια έχει την τύχη να έχει πολύ καλό παγωτό -ανοίγουν νέα παγωτατζίδικα στην πόλη και το επίπεδο συνεχώς ανεβαίνει. Σε μία πρόσφατη βόλτα στη γειτονιά του Μετς, έπεσα πάνω στο πιο νόστιμο παγωτό που δοκίμασα τελευταία. Δεν ήταν ούτε τζελατερία, ούτε κάποιο φημισμένο ζαχαροπλαστείο, αλλά ένα street food στέκι, στην οδό Αναπαύσεως, η Αμερικάνα.

Τα παγωτά στην Αμερικάνα είναι τόσο φρέσκα και γευστικά που σε κάνουν να αναρωτιέσαι πώς τα φτιάχνουν. Ρωτώντας έναν από τους ιδιοκτήτες, τον Μάριο Ηλιάκη, έμαθα ότι το μυστικό είναι ότι το παγωτό φτιάχνεται καθημερινά στο εργαστήριό τους σε πολύ μικρές ποσότητες, για να είναι πάντα φρέσκο. Επίσης, το κατσικίσιο γάλα που χρησιμοποιούν στα περισσότερα παγωτά, τούς δίνει την χαρακτηριστική και πλούσια γεύση. Τα σορμπέ φτιάχνονται από αληθινά φρούτα εποχής, όπως μανταρίνια από την Χίο, φρέσκα ροδάκινα και φράουλες, κόκκινα βατόμουρα ακόμη και φραγκόσυκα. Η γεύση των φρούτων είναι τόσο φυσική και έντονη που αξίζει να τα δοκιμάσεις όλα.

Τι άλλο να δοκιμάσετε

Στην Αμερικάνα πειραματίζονται συνέχεια με τις γεύσεις και τις αλλάζουν ανάλογα με την έμπνευσή τους. Η τάρτα λάιμ, για παράδειγμα, δημιουργήθηκε όταν οι λεμονόπιτες που είχαν φτιάξει δεν πουλήθηκαν και για να μην τις πετάξουν τις χρησιμοποίησαν για παγωτό. Τώρα είναι η πιο δημοφιλής τους γεύση. Η τάρτα λάιμ φτιάχνεται από φυσικό χυμό λάιμ, φρέσκια κρέμα και κομμάτια τραγανού βουτυρένιου μπισκότου. Το «ζωντανό» άρωμα του λάιμ και η τραγανή υφή του μπισκότου σού δίνουν την εντύπωση ότι γεύεσαι ένα λαχταριστό κομμάτι τάρτας λάιμ.

Στον κατάλογο έχουν πάντα παγωτό σοκολάτα, που φτιάχνεται από αληθινή σοκολάτα με 60% κακάο και βανίλια που φτιάχνεται από πρόβειο γάλα της βιοτεχνίας επεξεργασίας γάλακτος Συλλιγάρδος, στη Νεάπολη Κρήτης. Το salted caramel στην Αμερικάνα είναι από τα πιο νόστιμα που έχω δοκιμάσει, με ισορροπημένη γεύση καραμέλας και, από ό,τι μου είπαν, η έντασή της αλλάζει αναλόγως με το πόσο καίνε τη ζάχαρη. Το αβοκάντο είναι ένα παγωτό αδιάφορο με την πρώτη μπουκιά, ωστόσο, όσο περισσότερο το τρως τόσο πιο έντονα νιώθεις την φρεσκάδα και τη βελούδινη υφή του φρούτου.  Όλα τους τα παγωτά τα φτιάχνουν και σε μιλκσέικ.

Εκτός από παγωτά, στην Αμερικάνα θα βρεις χειροποίητα πρέτσελ με προζύμι και χοτ ντογκ με ψωμάκι και λουκάνικο δικής τους παρασκευής.

Αμερικάνα

Αναπαύσεως 15, Μετς

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών