ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Υπερωκεάνειον

Το πειραιώτικο ταβερνάκι φημίζεται για τα τηγανητά θαλασσινά μεζεδάκια του.

16.04.2013| Updated: 31.10.2023
Φωτογραφία: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Υπερωκεάνειον

Το πειραιώτικο ταβερνάκι φημίζεται για τα τηγανητά θαλασσινά μεζεδάκια του.

Η θέση: Ανεβαίνοντας το δρόμο όπου βρίσκεται ο λέοντας που φυλάει το Porto Leone, δηλαδή το λιμάνι του Πειραιά, το βρίσκετε στο δεξί σας χέρι. Αν έρθετε από το κέντρο του Πειραιά θα το βρείτε μερικά μέτρα πιο κάτω από το Χατζηκυριάκειο ίδρυμα, στα δεξιά, επί της Μαρίας Χατζηκυριακού.

Η ατμόσφαιρα: Το σκηνικό είναι ρετρό και νοσταλγικό: Από το μωσαϊκό του πατώματος και τις καρέκλες καφενείου μέχρι τις παλιές αυθεντικές διαφημίσεις και αφίσες του ΕΟΤ, τις κονσέρβες, ακόμη και τη γραμματοσειρά στη ρεκλάμα. «Υπερωκεάνειον», επιλογή ονόματος που μαρτυρεί τον… αυτοσαρκασμό του ιδιοκτήτη, αφού το μαγαζί είναι τόσο μικρό, που οι σερβιτόροι, με τους φορτωμένους δίσκους, πρέπει να επιδεικνύουν επιδεξιότητες χορευτή! Το φαγητό

Το φαγητό: είναι απλό, αλλά από χέρι που ξέρει τις τεχνικές και του τηγανιού και της κατσαρόλας: εξαιρετικά στικς κολοκυθιού, τηγανητές πατάτες, ψιλό ψαράκι (ό,τι είναι διαθέσιμο), χρυσαφένιος τηγανητός μπακαλιάρος, επίσης τηγανητά μύδια με κουρκούτι, τραγανή κουτσομουρίτσα, εξαιρετικός γάβρος μαρινάτος. Πλάι σ’ αυτά ήρθε μια ωραιότατη δροσερή σαλάτα με τοματίνια και σπανάκι, ψιλοκομμένα βραστά παντζάρια με μέλι, ξίδι και λάδι και ρεβύθια με λαδάκι, τριμμένη μυζήθρα και δυόσμο που τα απογείωνε γευστικά. Τσιπουρομεζέδες περιωπής, όλοι, με θαλασσινή αύρα.

Ο λογαριασμός: Υπολογίστε 15 – 20 € το άτομο.

Η κάβα: Χύμα κρασάκι, ούζο και μπίρες.

Επιπλέον πληροφορίες: Λειτουργεί καθημερινά από τις 12 το μεσημέρι μέχρι τα μεσάνυχτα. Μπορείτε να σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας στα γύρω στενά με σχετική ευκολία.

*Οι τιμές και το μενού των εστιατορίων είναι αυτά που ίσχυαν κατά τη χρονική περίοδο συγγραφής και δημοσίευσης του άρθρου και ενδέχεται να έχουν αλλάξει.

*Τα ρεπορτάζ αγοράς και τα προϊόντα που προτείνουμε στον Γαστρονόμο είναι επιλογές των συντακτών και δεν έχουν εμπορικό σκοπό ούτε αποφέρουν διαφημιστικό έσοδο.

Μαγειρεία - Ταβέρνες

Αθήνα | Πειραιάς + Περίχωρα

Πειραιάς

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών