ΟΙΝΟΣ + ΠΟΤΑ

7 καταπληκτικά ποτά με διαβατήριο Μεξικού

Τεκίλες, μεσκάλ ή corona; Επτά αγαπημένα ποτά από το Μεξικό που πάντα ζητάμε στο μπαρ, αλλά έχουμε και στην κάβα μας.

27.07.2023
Φωτογραφίες: Άσπα Κουλύρα
Μεξικανικά ποτά

Sotol Blanco, La Escondida

Τι είναι το Sotol; Ένα απόσταγμα που παράγεται από φυτά του γένους Dasylirion που μοιάζουν αρκετά με την αγαύη. Από αυτό το γένος φυτών παράγονται αποστάγματα που θυμίζουν τη γνωστή μας τεκίλα μόνο που εκείνη παράγεται από μπλε αγαύη. Το La Escondida σημαίνει «η κρυμμένη γυναίκα» και έχει φρέσκα αρώματα εσπεριδοειδών και έντονα αρώματα αγαύης. Θα την απολαύσουμε δίπλα σε burrito με κοτόπουλο.

Tequila Ocho Reposado

Η Ocho Reposado παράγεται από 100% μπλε αγαύη προερχόμενη μόνο από ένα κτήμα (single estate). Πριν βρεθεί στα ποτήρια μας «ξεκουράζεται» για λίγους μήνες σε βαρέλια και αποκτά πικάντικά αρώματα, νύξεις δρυός, εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Απολαύστε την δίπλα σε παραδοσιακά chimichangas.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγαύη μόνο: Τα στέκια της τεκίλας και του μεσκάλΑγαύη μόνο: Τα στέκια της τεκίλας και του μεσκάλ

Lokita Mescal Artesanal Maguey Espadin

Το Mescal είναι ένα απόσταγμα από διαφορετικά είδη αγαύης, αλλά πέρα από αυτό, το βασικό χαρακτηριστικό του είναι το ιδιαίτερο καπνιστό του άρωμα. Το Lokita είναι μια Mescal από την ποικιλία αγαύης Maguey Espadin. Αυτού του είδους οι αγαύες μεγαλώνουν για 8 χρόνια πριν τον τρύγο τους. Αρκετά βοτανικό στη μύτη με αρώματα εσπεριδοειδών, καπνιστά αρώματα και γήινες νότες. Απολαύστε τα μαζί με fajitas.

Tequila Jose Cuervo Reserva de la Familia Extra Anejo

Η Jose Cuervo είναι σίγουρα η πιο γνωστή τεκίλα στον κόσμο. Όλοι μας κάποια στιγμή έχουμε πιει κάποιο από τα προϊόντα της. Η Reserva de la Familia είναι μια εμφιάλωση που ξεκίνησε το 1995 για τον εορτασμό των 200 χρόνων της οικογένειας. Παράγεται από τις καλύτερες αγαύες που παλαιώνουν 10 με 12 χρόνια πριν τρυγηθούν. Στη συνέχεια παλαιώνει για 3 χρόνια σε δρύινα βαρέλια και αναμειγνύεται με παλαιότερα αποστάγματα του οίκου έως και 30 ετών. Δοκιμάστε την ιδανικά ελαφρώς δροσερή, σκέτη ή μαζί με ένα burrito.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣPaloma ή μήπως Michelada; Φτιάχνουμε 5 κοκτέιλ με γεύση από ΜεξικόPaloma ή μήπως Michelada; Φτιάχνουμε 5 κοκτέιλ με γεύση από Μεξικό

Kahlúa Coffee Liqueur

Για όσους δεν το γνωρίζατε, η γνωστή σε όλους μας Kahlua, το λικέρ καφέ των εφηβικών μας χρόνων που πίναμε σε σφηνάκια ή κοκτέιλ, είναι από το Μεξικό. Ξεκάθαρα γλυκό (αφού είναι και λικέρ) με έντονα αρώματα καφέ. Τι θα βάζαμε δίπλα του όμως σαν συνδυασμό; Μια παραδοσιακή Μεξικάνικη flan (θυμίζει κρέμα καραμελέ) θα ήταν ένας συνδυασμός που αξίζει σίγουρα μια δοκιμή!

Corona Extra Lager Beer

Ποιος δεν έχει πιει το καλοκαίρι στην παραλία μια δροσερή Corona; Η μπίρα που όλοι μας την έχουμε συνδέσει με τη χώρα του Μεξικού. Με τις θερμοκρασίες να έχουν πιάσει τα κόκκινα (όπως και στο Μεξικό), μια ξανθιά, ελαφριά μπίρα με αρώματα φρέσκων εσπεροδοειδών, σιτηρών και ελαφρύ σώμα είναι ιδανικό ταίρι δίπλα σε ένα νόστιμο γουακαμόλε με νάτσος ή με μια σαλάτα με καλαμπόκι, κόκκινα φασόλια, αβοκάντο και λαχανικά!

Tequila Clase Azul Plata

Μια από τις πιο πολυσυζητημένες τεκίλες, κοσμεί κάποιες από τις καλύτερες μπάρες παγκοσμίως. Απαλή σε αίσθηση, με ενσωματωμένο αλκοόλ, αρώματα εσπεριδοειδών και φυτικά και βοτανικά στοιχεία από την αγαύη. Δοκιμάστε την δίπλα σε ένα τάκος με δροσερό γκουακαμόλε και γαρίδα.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών