Φράουλα, το απόλυτο φρούτο της άνοιξης. Δεν υπάρχει άλλος καρπός που να συμβολίζει ταυτόχρονα το πάθος και την παιδική αθωότητα. Κατακόκκινη, ζουμερή, αρωματική, τρώγεται ποικιλοτρόπως: με ζάχαρη και κονιάκ, α λα παλαιά· με αφράτη σαντιγί, αλλά και σε πάβλοβες, παγωτά, τούρτες, τάρτες, κρέμες, γρανίτες, σαλάτες… Γιατί όχι και στο ποτήρι; Ή μάλλον καλύτερα στο σέικερ;
Το ντάκιρι φράουλας είναι μάλλον το πιο γνωστό φραουλοκοκτέιλ, αλλά όχι το μόνο. Τώρα που το φρούτο είναι στην εποχή του, ζουμερό και γλυκό, και θα υποκαταστήσει στα μπαρ τις κατεψυγμένες πούλπες, αναρωτιόμαστε τι κοκτέιλ θα εμπνευστούν οι mixologists. Υπάρχουν, όμως, και εύκολες συνταγές για το σπίτι, με ποτά που συνήθως έχουμε στην κάβα μας. Δοκιμάστε τα.

Tips

  • Πλένουμε τις φράουλες, πριν τις καθαρίσουμε από το κοτσάνι, για να μην μπει στο εσωτερικό τους νερό.
  • Μετά το πλύσιμο, τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί.
  • Όταν λέμε χυμό φράουλας εννοούμε μόνο φρέσκο χυμό φράουλας από τον αποχυμωτή ή το μπλέντερ και όχι έτοιμο σε κουτί.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κατεψυγμένους πολτούς φρούτων, αν βρούμε, ωστόσο θα πρέπει να υπολογίσουμε ότι πολλοί από αυτούς περιέχουν ζάχαρη.

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 31.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών