Υπάρχει πιο ωραίο γλυκό από το cheesecake; Όχι. Δεν είναι τυχαίο που είναι από τα πιο δημοφιλή γλυκά σε όλο τον κόσμο και με χιλιάδες παραλλαγές. Υπάρχουν τα ωμά cheesecake και τα ψημένα cheesecake, τα χωριάτικα, παραδοσιακά cheesecake και τα πιο μοντέρνα και δημιουργικά, τα cheesecake πάνω σε τριμμένο μπισκότο και τα «γυμνά» cheesecake χωρίς βάση. Τελικά, ας συμφωνήσουμε ότι δεν υπάρχει ένα είδος cheesecake, αλλά άπειρα. Σε όλη μας τη ζωή θα μπορούσαμε, αν θέλαμε, να φτιάχναμε κάθε φορά κι άλλη συνταγή, χωρίς ποτέ να καταφέρουμε να εξαντλήσουμε τις επιλογές. Καλά νέα αυτά για όσους αγαπούν το γλυκό αυτό και είναι πάντα έτοιμοι να δοκιμάσουν νέες εκδοχές, όπως αυτές οι εννιά που έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣcheesecakesCheesecake από όλο τον κόσμο

Το κλασικό αμερικανικό είναι ίσως αυτό που οι περισσότεροι έχουν στο νου τους όταν ακούν τη λέξη cheesecake. Είναι το αρχετυπικό cheesecake. Ψήνεται στον φούρνο και βγαίνει υπέροχα κρεμώδες, υπόξινο και ευχάριστα δροσερό. Δεν υστερεί σε τίποτα όμως και το εύκολο cheesecake με ανθότυρο και ζαχαρούχο γάλα που σας προτείνουμε, το οποίο επίσης γίνεται ψητό στον φούρνο.

Αν πάλι προτιμάτε την κρύα εκδοχή του γλυκού, έχουμε την απόλυτη συνταγή! Kρύο cheesecake με κόκκινη μαρμελάδα, κλασικό και αγαπημένο.

Μετά το αμερικανικό, αυτό που παίρνει τη σκυτάλη σε δημοτικότητα είναι το καμένο τσίζκεϊκ των Βάσκων. Είναι ένα πολύ εύκολο τσίζκεϊκ, δεν έχει βάση από κάτω, βγαίνει πολύ βελούδινο, κρεμώδες και πλούσιο σε γεύση, με μια επίγευση καραμέλας, λόγω της καμένης επιφάνειας. Λιγότερο γνωστό αλλά πολύ ενδιαφέρον είναι και το καμένο τσίζκεϊκ των Γάλλων, που είναι πιο στεγνό, ψήνεται μέσα σε βάση από ζύμη και σερβίρεται με φρέσκα φρούτα.

Αν σας αρέσει η σοκολάτα, θα λατρέψετε το ψητό cheesecake σοκολάτας με ανθότυρο. Με ανθότυρο είναι και ένα ακόμα cheesecake που σας προτείνουμε, μόνο που αυτό είναι λευκό και έχει ως βάση το φύλλο κανταΐφι.

Αν πάλι θέλετε πιο δυνατές συγκινήσεις, δοκιμάστε το μπακλαβά-cheesecake που είναι ένα συναρπαστικό σε γεύση και εμφάνιση γλυκό ή το cheesecake σαν τούρτα, που εκτός από κρέμα τυριού έχει και μια στρώση από μους λευκής σοκολάτας.

 

Δείτε εδώ 9 υπέροχες συνταγές για cheesecake:

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών