Ο Τζοβάνι είναι πρώτος ξάδελφος της Δωροθέας Μερκούρη και αδερφός της Ιλένια. «Από μικρός ήθελε να γίνει ποδοσφαιριστής. Δεν πολυασχολιόταν με το μαγείρεμα και ποτέ δεν μπλεκόταν στην κουζίνα μαζί μας, στις οικογενειακές μαζώξεις. Αλλά να που τελικά τον κέρδισε κι αυτόν το φαγητό!» λέει η Δωροθέα.

Giovanni Mercuri - ο παρ' ολίγον ποδοσφαιριστής εστιάτορας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣDal Bolognese στη Ρώμη: Φάγαμε στο στέκι του Σαρτρ, του Ντελόν και του Μπραντ ΠιτDal Bolognese στη Ρώμη: Φάγαμε στο στέκι του Σαρτρ, του Ντελόν και του Μπραντ ΠιτΤο αργεντίνικο εστιατόριο Ceibo Sapori το άνοιξε αμέσως μετά την καραντίνα της πανδημίας. Γοητεύτηκε από τη λατινοαμερικάνικη κουζίνα όταν επισκέφτηκε την Αργεντινή για διακοπές, διαπιστώνοντας και τις ιταλικές επιρροές της – λένε δε ότι περί το 60% του πληθυσμού της Αργεντινής έχει ιταλικό DNA. Εκτός από την κουζίνα, τον γοήτευσε και η Φλο, η Αργεντίνα που παντρεύτηκε. Επέστρεψε μαζί της στην Ιταλία και για χάρη της, προκειμένου να νιώθει πιο κοντά στην πατρίδα της, άνοιξε αυτό το εστιατόριο, που μεταξύ άλλων φτιάχνει και τέλεια εμπανάδας. Ο ίδιος βοηθάει στην κουζίνα του μαγαζιού και μαγειρεύει πολύ καλά, όπως με διαβεβαίωσε η Δωροθέα και διαπίστωσα κι εγώ με το που καθίσαμε στο τραπέζι.

Δείτε εδώ τις δύο συνταγές που μας έδωσε ο Giovanni Mercuri:

Το άρθρο πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 194.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών