ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς φτιάχνουμε ξινόκρεμα;

Αν η συνταγή μας ζητάει ξινόκρεμα (sour cream) και δεν μπορούμε να βρούμε, φτιάχνουμε μια σπιτική εκδοχή ως εξής: Βάζουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% …

04.08.2011| Updated: 09.12.2023
Φωτογραφία: Shutterstock
Πώς φτιάχνουμε ξινόκρεμα;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ άπαιχτη τυροκαυτερή του ΜαραθωνίτηΗ άπαιχτη τυροκαυτερή του Μαραθωνίτη

Αν η συνταγή μας ζητάει ξινόκρεμα (sour cream) και δεν μπορούμε να βρούμε, φτιάχνουμε μια σπιτική εκδοχή ως εξής:

Βάζουμε 150 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά σε ένα μπολ και προσθέτουμε το χυμό από 1 λεμόνι. Ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι η κρέμα πήζει αμέσως. Σκεπάζουμε με μια χαρτοπετσέτα και αφήνουμε εκτός ψυγείου, σε θερμοκρασία δωματίου, για 1 βράδυ. Την επομένη είναι έτοιμη και μπορούμε με αυτήν να φτιάξουμε τσιζκέικ, να σερβίρουμε μακαρόνια κ.ά. Αν χρειαζόμαστε μεγαλύτερη δόση, αυξάνουμε αναλόγως και το χυμό λεμονιού.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών