ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Πώς φτιάχνουμε τυροκαυτερή; Χρήσιμες συμβουλές και 3 συνταγές

Με τι τυρί τη φτιάχνουμε και πόσο καυτερή μπορεί να γίνει; Νόστιμα tips για σπιτική τυροκαυτερή, ώστε να απολαμβάνουμε την αγαπημένη μας γεύση και στο σπίτι.

20.05.2019| Updated: 11.05.2023
Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος
Πώς φτιάχνουμε τυροκαυτερή; Χρήσιμες συμβουλές και 3 συνταγές

Οι περισσότεροι από εμάς όταν βγαίνουμε στις ταβέρνες παίρνουμε και μια τυροκαυτερή για τη μέση. Γιατί όμως να μην τη φτιάχνουμε και στο σπίτι; Δεν είναι δύσκολη, έχει όμως τα μυστικά της.

Το είδος του τυριού

Η βάση της τυροκαυτερής είναι η φέτα. Συνήθως χρησιμοποιείται μαζί και κάποιο μαλακό τυρί (π.χ. ανθότυρο ή μανούρι), γιαούρτι, τυρί κρέμα ή άλλο αλοιφώδες, όπως το τσαλαφούτι ή το γαλοτύρι. Οι πιθανοί συνδυασμοί και οι συνταγές είναι δεκάδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΗ άπαιχτη τυροκαυτερή του ΜαραθωνίτηΗ άπαιχτη τυροκαυτερή του Μαραθωνίτη

Πώς γίνεται καυτερή;

Για την τυροκαυτερή µπορούµε να χρησιµοποιήσουµε όποιο είδος καυτερής πιπεριάς θέλουµε: τις κόκκινες τσίλι, τις πράσινες µικρές χαλαπένιο ή τις ανοιχτοπράσινες, µακριές και λεπτές καυτερές. Ανάλογο θα προκύψει και το χρώµα της τυροκαυτερής – ροζέ αν βάλουµε κόκκινες ή ανοιχτό πράσινο αν βάλουµε τις πράσινες. Ανάλογα µε το πόσο πικάντικη θέλουµε να φτιάξουµε την τυροκαυτερή, αυξοµειώνουµε την ποσότητα καυτερής πιπεριάς. Μπορούµε, εξάλλου, να ρυθµίσουµε την αψάδα τους, πετώντας τα σπόρια τους, αφού σε αυτά οφείλεται μεγάλο μέρος από το κάψιµο που νιώθουµε στο στόµα. Οσο περισσότερα αφαιρέσουµε, τόσο πιο ήπια θα γίνει η τυροκαυτερή. Μια εναλλακτική είναι να χρησιμοποιήσουμε καυτερό μπούκοβο και πάπρικα ή ακόμη και ταμπάσκο αντί για πιπεριές. Ρυθμίζουμε την αναλογία, σύμφωνα με το γούστο μας και την αντοχή μας στα καυτερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠρέντζα Κεφαλονιάς, μια εκδοχή τυροκαυτερήςΠρέντζα Κεφαλονιάς, μια εκδοχή τυροκαυτερής

Δείτε εδώ και τρεις αγαπημένες μας συνταγές για τυροκαυτερή!

Κόκκινη τυροκαυτερή

 

 

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT