![Ροδάκινα ψητά γεμιστά με μελίχλωρο Λήμνου και σύγλινο](https://www.gastronomos.gr/wp-content/uploads/2024/06/rodakina-psita-gemista-me-melichloro-limnoy-kai-syglino-2-gastronomos-420x560.jpg?v=1719329359)
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Τεμάχια: 36Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα αχλάδια με παστουρμά ξεκινάμε καθαρίζοντας και κόβοντας τα αχλάδια στα έξι.
- Διπλώνουμε κάθε φέτα αχλαδιού με 1 λεπτή φέτα παστουρμά και 1 φύλλο βασιλικού (προαιρετικά) και στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
- Σερβίρουμε τα αχλάδια με παστουρμά με λίγο χυμό λεμονιού.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.