ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγκινάρες και σελινόριζα αλά πολίτα με γιαουρτολέμονοΑγκινάρες και σελινόριζα αλά πολίτα με γιαουρτολέμονο
20' προετοιμασία
50' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τις αγκινάρες με κουκιά χλωρά και μάραθο, αν τα κουκιά είναι τρυφερά, τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα, αλλά τα καθαρίζουμε όπως τα φασολάκια: κόβουμε τις άκρες τους και τα καθαρίζουμε από τις ίνες τους γύρω-γύρω.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα κουκιά, τις πατάτες, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει μέχρι τη μέση όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Πότε-πότε σείουμε την κατσαρόλα.
  4. Μετά ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μάραθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.

Δύσκολο οινικά πιάτο. Θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε με ένα frizzante κρασί από τη Ζίτσα! Εναλλακτικά, ένα διακριτικό πελοποννησιακό Viognier.

Άρθρα και Συνταγές με Αγκινάρες

Άρθρα και Συνταγές με Όσπρια

Άρθρα και Συνταγές με Πατάτες

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών