Το συγκεκριμένο πιάτο μπορείτε να το φάτε σα σαλάτα και να συνοδεύσετε το κυρίως γεύμα σας.

30' προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Αν τα κουκιά είναι τρυφερά, τα χρησιμοποιούμε ολόκληρα, αλλά τα καθαρίζουμε όπως τα φασολάκια: κόβουμε τις άκρες τους και τα καθαρίζουμε από τις ίνες τους γύρω-γύρω.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το ξερό κρεμμύδι για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, τα κουκιά, τις πατάτες, τα καρότα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου 2 λεπτά, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να λαδωθούν καλά.
  3. Ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει μέχρι τη μέση όλα τα υλικά, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 3 - 4 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 25 - 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά. Πότε-πότε σείουμε την κατσαρόλα.
  4. Μετά ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι, το μάραθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα για περίπου άλλα 10 λεπτά, μέχρι να «δέσει» ελαφρώς η σάλτσα.
  5. Στο ποτήρι μας  Δύσκολο οινικά πιάτο. Θα σας πρότεινα να το δοκιμάσετε με ένα frizzante κρασί από τη Ζίτσα! Εναλλακτικά, ένα διακριτικό πελοποννησιακό Viognier.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών