30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 100 ml νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τον μάραθο, τον δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα όσο μάς αρέσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον λεμονοχυμό και σερβίρουμε.

Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Συνταγές για Συνοδευτικά

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών