ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜοσχάρι ρόστο στην κατσαρόλα με άγρια χόρτα και ψητά κάσταναΜοσχάρι ρόστο στην κατσαρόλα με άγρια χόρτα και ψητά κάστανα
30' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα άγρια χόρτα με μάραθο και δυόσμο, γιαχνί, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια φαρδιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Προσθέτουμε τα χόρτα, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και 100 ml νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  3. Σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τον μάραθο, τον δυόσμο και το ξύσμα λεμονιού, ανακατεύουμε και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα όσο μάς αρέσουν και να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε τον λεμονοχυμό και σερβίρουμε.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών