ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑγριογούρουνο φούρνου με πικάντικη και γλυκόξινη σάλτσαΑγριογούρουνο φούρνου με πικάντικη και γλυκόξινη σάλτσα Η μπίρα και το θυμάρι, μαζί με το σκόρδο και τα μπαχαρικά, αρωματίζουν ελαφριά το αγριογούρουνο που σιγοψήνεται στη γάστρα μέχρι να γίνει λουκούμι.

10' προετοιμασία
2 ώρες και 45' μαγείρεμα
3 ώρες αναμονή
Σύνολο: 5 ώρες και 55'

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ σκεύος βάζουμε το μπούτι αγριογούρουνου, το ξίδι και τόσο νερό ώστε να καλύπτει το κρέας. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Στο διάστημα αυτό το κρέας θα βγάλει αρκετό αίμα.
  2. Βγάζουμε από το ψυγείο, το ξεπλένουμε και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Ξεπλένουμε και το βαθύ σκεύος. Ξαναβάζουμε το αγριογούρουνο στο βαθύ σκεύος και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 1 βράδυ στο ψυγείο να μαριναριστεί.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. 
  4. Μεταφέρουμε το κρέας μαζί με τη μαρινάδα του σε μια γάστρα, σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για 1½ ώρα.
  5. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150° C και ψήνουμε για ακόμα 1 ώρα.
  6. Ξεσκεπάζουμε τη γάστρα, προσεκτικά για να μην καούμε, δυναμώνουμε τη φωτιά στους 200° C και ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί όπως μας αρέσει.
  7. Ελέγχουμε ότι το κρέας είναι έτοιμο, τρυπώντας με ένα λεπτό μαχαίρι στο πιο χοντρό σημείο του κρέατος: το υγρό που θα τρέξει θα πρέπει να είναι διάφανο και όχι ροζέ. Bγάζουμε το χοιρινό σε ξύλο κοπής, το αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και το κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  8. Σουρώνουμε τα υγρά του ταψιού, τα αδειάζουμε σε μικρή κατσαρόλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 3-4 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στο ποτήρι μας φυσικά μπίρα! Μια γεμάτη σκούρα Biere de Garde.

Άρθρα και Συνταγές με Αγριογούρουνο

Άρθρα και Συνταγές με Αλκοόλ

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών