15' μαγείρεμα
Σύνολο: 15 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το νερό (ή το ζωμό), αλατοπίπερο και τον αρακά και βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς (ο σεφ προτείνει να μην παραμαγειρέψουμε τον αρακά, για να μείνει ζωντανός και al dente - αν θέλουμε, τον μαγειρεύουμε περισσότερο). Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, για να παραμείνει ζεστό το φαγητό.
  2. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν. Ρίχνουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν. Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας, χτυπώντας το μείγμα συνέχεια, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο, και περιχύνουμε τον αρακά. Σείουμε την κατσαρόλα ώστε να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στο ζουμί του αρακά και αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στο μάτι να δέσει η σάλτσα. Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το μάραθο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
  3. Στο ποτήρι μας: Μαλαγουζιά, φιλική στα πράσινα λαχανικά και στο λεμόνι.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών