
20'
προετοιμασία
15' μαγείρεμα
Σύνολο: 35'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για τον αρακά αυγολέμονο, σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα καρότα και το σκόρδο για 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.
- Ρίχνουμε το νερό (ή το ζωμό), αλατοπίπερο και τον αρακά και βράζουμε για 10 - 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς (ο σεφ προτείνει να μην παραμαγειρέψουμε τον αρακά, για να μείνει ζωντανός και al dente - αν θέλουμε, τον μαγειρεύουμε περισσότερο).
- Σβήνουμε τη φωτιά, αλλά αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας, για να παραμείνει ζεστό το φαγητό.
- Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν.
- Ρίχνουμε σταδιακά το χυμό λεμονιού, συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να αναμειχθούν.
- Προσθέτουμε λίγο-λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας, χτυπώντας το μείγμα συνέχεια, μέχρι να ζεσταθεί καλά το αυγολέμονο, και περιχύνουμε τον αρακά.
- Σείουμε την κατσαρόλα ώστε να ενσωματωθεί το αυγολέμονο στο ζουμί του αρακά και αφήνουμε 5 λεπτά πάνω στο μάτι να δέσει η σάλτσα.
- Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το μάραθο και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τον αρακά αυγολέμονο..
Στο ποτήρι μας μια Μαλαγουζιά, φιλική στα πράσινα λαχανικά και στο λεμόνι.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 118.