15'
προετοιμασία
1 ώρα μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 15'
Υλικά
Μερίδες: 4Διαδικασία
- Για το Αρνάκι μαϊντανάτο στην κατσαρόλα ξεκινάμε και σε μια μεγάλη και φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος για 5 - 6 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τη ρίγανη και πιπέρι και σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό, ανακατεύοντας.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και αλάτι, προσθέτουμε 3 - 4 φλιτζ. τσαγιού νερό ή όσο χρειαστεί για να καλύψει ίσα-ίσα το κρέας, και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για τουλάχιστον 1 ώρα ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.
Ενα Αγιωργίτικο, φρέσκο, αρωµατικό και φρουτώδες.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 47.