Όλα τα φρέσκα της εποχής σε ένα φαγητό… σκέτη άνοιξη!

30' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Αλατίζουμε το αρνί και το σοτάρουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα στο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις μεριές. Βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα το αρνί από την κατσαρόλα σε μια πιατέλα. Πετάμε όλο το περιττό λίπος, εκτός από 1 κουτ. σούπας, και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για περίπου 1 λεπτό μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Προσθέτουμε το κρέας, το σκόρδο, τη δάφνη, το κρασί και 200 ml νερό. Μόλις τα υγρά κοχλάσουν, ξαφρίζουμε για 10 λεπτά περίπου - όχι με τρυπητή κουτάλα. Μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά, για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά. Τότε, το κρέας πρέπει να είναι σχεδόν έτοιμο.
  2. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, σκεπάζουμε ξανά την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για άλλα περίπου 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες. Σβήνουμε τη φωτιά. Πετάμε τις σκελίδες σκόρδου και το δαφνόφυλλο.
  3. Χτυπάμε σε ένα μπολ με το σύρμα τους κρόκους των αυγών (ή ολόκληρα τα αυγά) με το χυμό λεμονιού. Ρίχνουμε στο μπολ σιγά-σιγά, ώστε να μην κόψει το αυγολέμονο, με μια κουτάλα ζωμό από το φαγητό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το μάραθο και το δυόσμο και ανακατεύουμε κουνώντας κυκλικά την κατσαρόλα.
  4. * Συμβουλή: Με τους κρόκους το αυγολέμονο αποκτά βελούδινη υφή - μπορούμε φυσικά να βάλουμε ολόκληρα τα αυγά, οπότε θα γίνει πιο αφράτο.
  5. Στο ποτήρι μας: Λευκά κρασιά από Sauvignon blanc, Ντεμπίνα, Μοσχοφίλεροκαι, χωρίς να το διατυμπανίζουμε, κι ένα ροζέ από Μοσχοφίλερο για τους τολμηρούς!

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών