ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑρνάκι με φθινοπωρινά λαχανικά και κρούστα μουστάρδας – σουσαμιούΑρνάκι με φθινοπωρινά λαχανικά και κρούστα μουστάρδας – σουσαμιού
20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
12 ώρες αναμονή
Σύνολο: 14 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 4-5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε αρνάκι με ρεβύθια, ξερά δαμάσκηνα και φασκόμηλο, ξεκινάμε ζεσταίνοντας σε μια μεγάλη κατσαρόλα το μετρημένο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρέας με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα για 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  2. Προσθέτουμε τα ρεβύθια, ανακατεύουμε και χώνουμε ανάμεσα στα υλικά το κόκαλο του αρνιού. Ρίχνουμε νερό τόσο ώστε να καλύψει τα υλικά και δυναμώνουμε τη φωτιά μέχρι το υγρό να πάρει βράση.
  3. Στο μεταξύ, ξαφρίζουμε σχολαστικά.
  4. Προσθέτουμε το φασκόμηλο, τα δαμάσκηνα, τον χυμό λεμονιού και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  5. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και σιγομαγειρεύουμε για 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας, να χυλώσουν τα ρεβύθια και το φαγητό να μείνει με μπόλικη σάλτσα.
  6. Αποσύρουμε από τη φωτιά και μοιράζουμε σε πιάτα. Σε κάθε μερίδα ρίχνουμε από λίγο ξύσμα λεμονιού, φύλλα δυόσμου και επιπλέον ωμό ελαιόλαδο. Συνοδεύουμε με παξιμάδια χαρουπιού.

Αρωματικό, πλούσιο Syrah

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 210.

Άρθρα και Συνταγές με Αρνί

Άρθρα και Συνταγές με Ξερά δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Ρεβύθια

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών