Το πασχαλινό τραπέζι δε γίνεται να μην έχει γεύσεις από το μποστάνι της άνοιξης.

40' προετοιμασία
2 ώρες και 20' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Πλένουμε και σκουπίζουμε τα κομμάτια του κρέατος. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα τρίβουμε καλά με αλάτι και πιπέρι. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε το κρέας (σε δόσεις) για περίπου 6 - 7 λεπτά, μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160° C. Ρίχνουμε στο τηγάνι το ελαιόλαδο, τον κόλιανδρο, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Ανακατεύουμε για περίπου 1/2 λεπτό, προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 4 - 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε τις αγκινάρες, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε καλά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να λαδωθούν, ρίχνουμε και το μάραθο, ανακατεύουμε άλλα 2 - 3 λεπτά, μέχρι να τσιγαριστεί και ο μάραθος. Απλώνουμε σε επιφάνεια εργασίας 2 μεγάλα κομμάτια αλουμινόχαρτο (1 μέτρο το καθένα) σταυρωτά. Αντίστοιχα από πάνω απλώνουμε 3 κομμάτια λαδόκολλα, 2 σταυρωτά και άλλο 1 κομμάτι διαγώνια. Αραδιάζουμε στο κέντρο το αρνί και το τρίβουμε ελαφρώς με το ξύσμα λεμονιού και το μέλι. Αδειάζουμε και το μείγμα αγκινάρας, βάζοντας τις αγκινάρες ανάμεσα στα κομμάτια αρνιού. (Αν θέλουμε, φτιάχνουμε δύο πουγκιά, χωρίζοντας όλα τα υλικά στη μέση). Κλείνουμε τη λαδόκολλα σαν πουγκί και τη δένουμε με σπάγκο. Κλείνουμε και τα αλουμινόχαρτα. Βάζουμε το δέμα σε ταψί που ιδανικά να το χωράει ακριβώς και ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε το φαγητό να σταθεί για 15 λεπτά. Ανοίγουμε τη λαδόκολλα γύρω-γύρω σαν στεφάνι, ρίχνουμε το γιαούρτι σε κουταλιές από πάνω και σερβίρουμε ή συνοδεύουμε με το γιαούρτι σε μπολ.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών