6 ώρες και 15' προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 6 ώρες και 35'

Υλικά

Μερίδες: 6

Για τη μαρινάδα

Διαδικασία

  1. Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ρίχνουμε τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά.
  2. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 6 ώρες να μαριναριστούν.

Ψήσιμο

  1. Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα, τα στεγνώνουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά για περίπου 16-20 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το αν τα θέλουμε μέτρια ή καλοψημένα.

Η δοκιμή μας

  1. Ψήσαμε τα παϊδάκια σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα.Χρειάστηκαν 8 λεπτά από κάθε πλευρά για να γίνουν μέτρια ψημένα και 10 λεπτά για να γίνουν καλοψημένα.
  2. Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και τα αλατίζουμε αμέσως.
  3. Δοκιμάσαμε τα παϊδάκια χωρίς αλάτι και μας φάνηκαν λίγο πιο γλυκά από όσο θα θέλαμε. Με το αλάτι, όμως, εξισορρόπησε η γεύση και ήταν νοστιμότατα.

Μυστικά

Το λεμονοπίπερο είναι καρύκευμα που περιέχει τριμμένο μαύρο πιπέρι με άρωμα λεμονιού συσκευασμένο σε βαζάκια, στα ράφια με τα μπαχαρικά σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών