6 ώρες και 15'
προετοιμασία
20' ψήσιμο
Σύνολο: 6 ώρες και 35'
Υλικά
Μερίδες: 6Για τη μαρινάδα
Διαδικασία
- Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα, ρίχνουμε τα παϊδάκια και τα ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας, ώστε να καλυφθούν καλά.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε 6 ώρες να μαριναριστούν.
Ψήσιμο
- Βγάζουμε τα παϊδάκια από τη μαρινάδα, τα στεγνώνουμε ελαφρώς με χαρτί κουζίνας και ψήνουμε στα κάρβουνα ή σε ψησταριά υγραερίου σε δυνατή φωτιά για περίπου 16-20 λεπτά συνολικά, ανάλογα με το αν τα θέλουμε μέτρια ή καλοψημένα.
Η δοκιμή μας
- Ψήσαμε τα παϊδάκια σε ψησταριά υγραερίου (11,8 ΚW) σε δυνατή φωτιά και σε καλά λαδωμένη σχάρα.Χρειάστηκαν 8 λεπτά από κάθε πλευρά για να γίνουν μέτρια ψημένα και 10 λεπτά για να γίνουν καλοψημένα.
- Σερβίρουμε τα παϊδάκια σε πιατέλα και τα αλατίζουμε αμέσως.
- Δοκιμάσαμε τα παϊδάκια χωρίς αλάτι και μας φάνηκαν λίγο πιο γλυκά από όσο θα θέλαμε. Με το αλάτι, όμως, εξισορρόπησε η γεύση και ήταν νοστιμότατα.
Μυστικά
Το λεμονοπίπερο είναι καρύκευμα που περιέχει τριμμένο μαύρο πιπέρι με άρωμα λεμονιού συσκευασμένο σε βαζάκια, στα ράφια με τα μπαχαρικά σε όλα τα σούπερ μάρκετ.