
10'
προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 40'
Υλικά
Μερίδες: 4Για τη μαρινάδα
Για το πιλάφι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κοτόπουλο, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 200°C.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κοτόπουλο με όλα τα υλικά της μαρινάδας. Περνάμε το κοτόπουλο σε καλαμάκια και τα τακτοποιούμε σε ένα μέτριο ταψί. Περιχύνουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και ψήνουμε για 6-7 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να γίνουν.
Πιλάφι
- Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το ρύζι μαζί με το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε αλατοπίπερο και 500 ml νερό και βράζουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
- Σκεπάζουμε με μια πετσέτα, για να απορροφήσει τους υδρατμούς και να γίνει το ρύζι σπυρωτό, και αφήνουμε για 10 λεπτά.
- Αδειάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 152.