ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧορτόπιτα χτιστή και με τον ζωμό τηςΧορτόπιτα χτιστή και με τον ζωμό της
30' προετοιμασία
1 ώρα ψήσιμο
30' αναμονή
Σύνολο: 2 ώρες

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χορτόπιτα πρώτα βάζουμε τα κομμένα χόρτα σε σουρωτήρι, αλατίζουμε και τα τρίβουμε με τα χέρια μας για 3-4 λεπτά, για να μαραθούν, να πέσει ο όγκος τους και να φύγουν τα υγρά τους.
  2. Τα αφήνουμε να στραγγίξουν περίπου 30 λεπτά.
  3. Λαδώνουμε το μεγάλο ταψί του φούρνου και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας, λαδωμένα καλά ένα ένα.
  4. Σκορπίζουμε από πάνω τα χόρτα και τη φέτα και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα και αυτά.
  5. Χαράσσουμε την πίτα σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, σε χαμηλό ράφι, για περίπου 1 ώρα, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 166.

Άρθρα και Συνταγές με Διάφορα χόρτα εποχής

Άρθρα και Συνταγές με Σπανάκι

Άρθρα και Συνταγές με Χόρτα / Μυρωδικά

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών