ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγά με σπανάκι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμίΑυγά με σπανάκι πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί
8' προετοιμασία
20' τηγάνισμα
Σύνολο: 28'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για τα αυγά με φρέσκα κρεμμυδάκια ξεκινάμε και στο πιο μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι που διαθέτουμε, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε σχετικά σιγανή φωτιά και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το πιρούνι, αλατοπιπερώνουμε και τα αδειάζουμε στο τηγάνι με τα κρεμμυδάκια.
  3. Δυναμώνουμε ελαφρά τη φωτιά και ψήνουμε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει η κάτω πλευρά, ανακατεύοντας μερικές φορές με ένα πιρούνι.
  4. Καπακώνουμε καλά το τηγάνι με μεγάλο καπάκι και, κρατώντας το σφιχτά στο τηγάνι, το αναποδογυρίζουμε ώστε η ψημένη πλευρά της ομελέτας να έρθει προς τα πάνω.
  5. Την αφήνουμε να γλιστρήσει στο τηγάνι, με την άψητη πλευρά προς τα κάτω, και ψήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι να ροδίσει κι αυτή.
  6. Τη σερβίρουμε ζεστή ή χλιαρή.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 205.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Συνοδευτικά

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών