10'
προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: 2Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τις αυγόφετες σάντουιτς με μαύρη σοκολάτα και αχλάδι, ξεκινάμε χτυπώντας καλά σε ένα μπολ το γάλα με τα ασπράδια, το αλάτι και τη μισή στέβια.
- Αλείφουμε τις 2 φέτες ψωμί με το φιστικοβούτυρο, από την πλευρά που θα βάλουμε τη γέμιση.
- Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το αχλάδι και την υπόλοιπη στέβια και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στις δύο βουτυρωμένες φέτες και κλείνουμε με τις άλλες δύο.
- Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
- Βουτάμε τα σάντουιτς στο μείγμα γάλακτος-ασπραδιών, προσεκτικά για να μην ανοίξουν, ώστε να βραχούν και από τις δύο μεριές, και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
- Λαδώνουμε το τηγάνι με το λάδι απλώνοντάς το σε όλη την επιφάνεια του σκεύους με χαρτί κουζίνας.
- Ψήνουμε τα σάντουιτς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να λιώσει η σοκολάτα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τις αυγόφετες στο σερβίρισμα με κανέλα, μοσχοκάρυδο και κάρδαμο.