ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΑυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτιΑυγοφέτες με τσουρέκι, μέλι και αρωματισμένο γιαούρτι
10' προετοιμασία
10' μαγείρεμα
Σύνολο: 20'

Υλικά

Μερίδες: 2

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις αυγόφετες σάντουιτς με μαύρη σοκολάτα και αχλάδι, ξεκινάμε χτυπώντας καλά σε ένα μπολ το γάλα με τα ασπράδια, το αλάτι και τη μισή στέβια.
  2. Αλείφουμε τις 2 φέτες ψωμί με το φιστικοβούτυρο, από την πλευρά που θα βάλουμε τη γέμιση.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, το αχλάδι και την υπόλοιπη στέβια και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα στις δύο βουτυρωμένες φέτες και κλείνουμε με τις άλλες δύο.
  4. Ζεσταίνουμε καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και μετά χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο.
  5. Βουτάμε τα σάντουιτς στο μείγμα γάλακτος-ασπραδιών, προσεκτικά για να μην ανοίξουν, ώστε να βραχούν και από τις δύο μεριές, και τα βάζουμε σε ένα πιάτο.
  6. Λαδώνουμε το τηγάνι με το λάδι απλώνοντάς το σε όλη την επιφάνεια του σκεύους με χαρτί κουζίνας.
  7. Ψήνουμε τα σάντουιτς μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και να λιώσει η σοκολάτα. Αν θέλουμε, πασπαλίζουμε τις αυγόφετες στο σερβίρισμα με κανέλα, μοσχοκάρυδο και κάρδαμο.

Άρθρα και Συνταγές με Αυγά

Άρθρα και Συνταγές με Γάλα

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Άρθρα και Συνταγές για Πρωινό

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών