
20'
προετοιμασία
Σύνολο: 20'
Υλικά
Μερίδες: για 4 φέτεςΔιαδικασία
- Σε ένα μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά με ελάχιστο αλάτι.
- Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μέχρι να κάψει, αλλά να μην αρχίσει να βράζει και να αφρίζει (αν έχουμε θερμόμετρο, πρέπει να δείχνει 80° C).
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά πολύ και ρίχνουμε στο γάλα το τριμμένο τυρί.
- Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
- Το κασέρι θα αρχίσει να κάνει κλωστές, αλλά μετά από λίγο λιώνει με το ανακάτεμα μέσα στο καυτό γάλα και γίνεται σαν πλούσια κρέμα.
- Αδειάζουμε την κρέμα στο μπολ με τα χτυπημένα αυγά, σε αραιές, μικρές δόσεις, χτυπώντας ασταμάτητα με το σύρμα.
- Σκοπός μας είναι τα αυγά να «μαγειρευτούν» από την υψηλή θερμοκρασία της κρέμας.
- Αν τη ρίξουμε γρήγορα, τα αυγά θα πήξουν και θα εμφανίσουν στερεά κομμάτια, μοιάζοντας με ομελέτα.
- Ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια φωτιά.
- Βουτάμε 1 φέτα ψωμιού στην κρέμα, για 3 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά, μέχρι να νιώσουμε με τα δάχτυλά μας ότι η φέτα έχει μουσκέψει μεν, αλλά να μη μουλιάσει πολύ γιατί θα κομματιαστεί.
- Τη βάζουμε στο τηγάνι με το λάδι και τη σοτάρουμε για 2 - 3 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με άλλη 1 φέτα.
- Ρίχνουμε στο τηγάνι το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ετοιμάζουμε τις άλλες δύο αυγοφέτες με τον ίδιο τρόπο που ετοιμάσαμε τις πρώτες.
- Τις σερβίρουμε ζεστές ή χλιαρές.