20' προετοιμασία
2 ώρες μαγείρεμα
Σύνολο: 2 ώρες και 20'

Υλικά

Μερίδες: 5-6

Διαδικασία

  1. Πλένουμε το κουνέλι, το στραγγίζουμε, το βάζουμε σε μπολ και το ραντίζουμε με το μισό ξίδι.
  2. Στεγνώνουμε τα κομμάτια σε χαρτί κουζίνας και τα σοτάρουμε στο λάδι, μέσα σε φαρδιά κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
  3. Μετριάζουμε τη φωτιά, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με τα κρασιά και το υπόλοιπο ξίδι, αφήνουμε για 2 λεπτά να εξατμιστεί η αψάδα τους και ρίχνουμε την ντομάτα.
  5. Ανακατεύουμε απαλά.
  6. Σε ένα κομμάτι τουλπάνι βάζουμε τη δάφνη, τα μπαχάρια και τα γαρίφαλα, δένουμε κόμπο και ρίχνουμε το πουγκί στην κατσαρόλα.
  7. Προσθέτουμε 200 ml νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 1-1 1⁄2 ώρα, μέχρι να μαλακώσει το κουνέλι και να μείνει με μια δεμένη, πυκνή σάλτσα.
  8. Βάζουμε τα ζυμαρικά σε μεγάλο μπολ, προσθέτουμε 2-3 κουταλιές από τη σάλτσα, ανακατεύουμε καλά και τα αδειάζουμε σε πιατέλα.
  9. Από πάνω τακτοποιούμε το κουνέλι και περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα της κατσαρόλας.
  10. Πασπαλίζουμε με τη μυζήθρα και σερβίρουμε τα χιώτικα μακαρόνια

Ξινόμαυρο Αμυνταίου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 157.

Άρθρα και Συνταγές με Ζυμαρικά

Άρθρα και Συνταγές με Κουνέλι

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών