ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινές από κόντρα με σκόρδο και πάπρικεςΧοιρινές μπριζόλες από κόντρα με σκόρδο και πάπρικες
10' προετοιμασία
3 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 40'

Υλικά

Μερίδες: 5

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τις χοιρινές στηθοπλευρές με φασόλια και μπαχάρια, ξεκινάμε πλένοντας καλά το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας.
  2. Το αλατίζουμε με χοντρό αλάτι.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C.
  4. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τις στηθοπλευρές πρώτα από την πλευρά του λίπους, για 2-3 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να ροδίσει. Επαναλαμβάνουμε (όσο γίνεται) από την άλλη πλευρά.
  5. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπαχάρι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
  6. Μεταφέρουμε το όλον σε γάστρα, προσθέτουμε τα φασόλια και τον ζωμό. Θέλουμε να υπερκαλύπτει τα όσπρια κατά 3 εκ. Αν δεν φτάνει, συμπληρώνουμε λίγο νερό.
  7. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι και τον λεμονοχυμό και σείουμε ελαφρώς τη γάστρα για να αναμειχθούν τα υλικά.
  8. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 110° C και ψήνουμε για ακόμα 2-2½ ώρες, μέχρι να μελώσουν τα φασόλια, να γίνει το κρέας και να χυλώσει κάπως η σάλτσα.

Στο ποτήρι μας ένα πλούσιο αλλά ευκολόπιοτο Merlot.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 139.

Άρθρα και Συνταγές με Φασόλια

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών