10' προετοιμασία
3 ώρες και 30' μαγείρεμα
Σύνολο: 3 ώρες και 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 5

Διαδικασία

  1. Πλένουμε καλά το κρέας και το στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Το αλατίζουμε με χοντρό αλάτι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170° C. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ροδίζουμε τις στηθοπλευρές πρώτα από την πλευρά του λίπους, για 2-3 λεπτά, μέχρι να κάνει κρούστα και να ροδίσει. Επαναλαμβάνουμε (όσο γίνεται) από την άλλη πλευρά. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το μπαχάρι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια. Μεταφέρουμε το όλον σε γάστρα, προσθέτουμε τα φασόλια και τον ζωμό. Θέλουμε να υπερκαλύπτει τα όσπρια κατά 3 εκ. Αν δεν φτάνει, συμπληρώνουμε λίγο νερό. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, το κόκκινο πιπέρι, αλάτι και τον λεμονοχυμό και σείουμε ελαφρώς τη γάστρα για να αναμειχθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Χαμηλώνουμε τον φούρνο στους 110° C και ψήνουμε για ακόμα 2-2½ ώρες, μέχρι να μελώσουν τα φασόλια, να γίνει το κρέας και να χυλώσει κάπως η σάλτσα.
  2. Στο ποτήρι μας ένα πλούσιο αλλά ευκολό- πιοτο Merlot.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών