ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΧοιρινό ψητό με κρέμα από δαμάσκηνα, εσπεριδοειδή και τζίντζερΧοιρινό ψητό με κρέμα από δαμάσκηνα, εσπεριδοειδή και τζίντζερ
15' προετοιμασία
30' μαγείρεμα
Σύνολο: 45'

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας με μέλι, αρχικά ζεσταίνουμε, σε ένα μεγάλο τηγάνι το ελαιόλαδο.
  2. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές για περίπου 4-5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για περίπου άλλα 2 – 3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  5. Μετριάζουμε τη φωτιά.
  6. Προσθέτουμε το δεντρολίβανο, τη μουστάρδα με μέλι Μaille au Miel και ανακατεύουμε.
  7. Μαγειρεύουμε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το χοιρινό και να εξατμιστούν τα περισσότερα από τα υγρά.
  8. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Μαγειρεύουμε για άλλα 4 – 5 λεπτά, μέχρι να «δέσει» η σάλτσα.
  10. Συνοδεύουμε, το χοιρινό με μανιτάρια και σάλτσα μουστάρδας με μέλι, με αφράτο πουρέ πατάτας.

Άρθρα και Συνταγές με Κρασί

Άρθρα και Συνταγές με Μανιτάρια

Άρθρα και Συνταγές με Χοιρινό

Άρθρα και Συνταγές για Κυρίως Γεύμα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών
MHT