ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΣούπα χωριάτικης σαλάτας με «παγωμένο» (!) παξιμάδιΣούπα χωριάτικης σαλάτας με «παγωμένο» παξιμάδι
15' προετοιμασία
15' ψήσιμο
Σύνολο: 30'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε χωριάτικη... σχάρας με πιπεριές τουρσί και μυρωδικά, αρχικά ετοιμάζουμε μέτρια θράκα (το χέρι μας να αντέχει για περίπου 10 δευτερόλεπτα σε απόσταση 10 εκ. από τη σχάρα, την οποία έχουμε στο χαμηλότερο σημείο πάνω από τη θράκα – ρυθμίζουμε και ελέγχουμε αναλόγως και την ψησταριά υγραερίου).
  2. Στη συνέχεια, λαδώνουμε ελαφρά τις ντομάτες, τις φέτες κρεμμυδιού και τις πιπεριές κέρατο.
  3. Τις ψήνουμε στη σχάρα μέχρι να μαλακώσουν και να σκουρύνουν κατά τόπους.
  4. Κάθε λαχανικό ψήνεται σε διαφορετικό χρόνο. Υπολογίζουμε τις ντομάτες σε 4-5 λεπτά, τις φέτες κρεμμυδιού σε 10-12 λεπτά και τις πιπεριές σε 12-15 λεπτά.
  5. Βγάζουμε τα λαχανικά από τη σχάρα και, αν θέλουμε, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες (η φλούδα έχει ζαρώσει και βγαίνει εύκολα).
  6. Τις κόβουμε σε μέτρια κομμάτια ή φέτες.
  7. Καθαρίζουμε τις πιπεριές από κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε σε λωρίδες.
  8. Όλα τα κοψίματα τα κάνουμε μέσα σε σαλατιέρα, ώστε να μείνουν εκεί τα νόστιμα ζουμάκια των λαχανικών.
  9. Αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  10. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε τη χωριάτικη... σχάρας με πιπεριές τουρσί και μυρωδικά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 206.

Άρθρα και Συνταγές με Κρεμμύδι

Άρθρα και Συνταγές με Ντομάτα

Άρθρα και Συνταγές με Φέτα

Άρθρα και Συνταγές για Σαλάτα

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών