Όλη η δροσιά, η φρεσκάδα και τα αρώματα της χωριάτικης σαλάτας σε μια σούπα.

30' προετοιμασία
8 ώρες αναμονή
Σύνολο: 8 ώρες και 30 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 4

Για τη σούπα

Για το παξιμάδι

Για το σερβίρισμα

Διαδικασία

Σούπα

  1. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ.
  2. Την επόμενη μέρα χτυπάμε στο μπλέντερ, σουρώνουμε τη σούπα σε ψιλό σουρωτήρι (θα χρειαστεί υπομονή!) και φυλάσσουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.

Παξιμάδι

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα (δεν μας πειράζει αν μείνουν κομμάτια παξιμαδιών).
  2. Απλώνουμε το μείγμα ανάμεσα σε δύο αντικολλητικά χαρτιά. Με έναν πλάστη το απλώνουμε σε λεπτό φύλλο πάχους περίπου 0,5 εκ. Βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα, να σφίξει και να παγώσει.
  3. Αφαιρούμε το επάνω αντικολλητικό χαρτί και κόβουμε το παξιμάδι σε τετράγωνα, παραλληλόγραμμα ή ρόμβους με το μαχαίρι.

Σερβίρισμα

  1. Σερβίρουμε τη σούπα και γαρνίρουμε με τις ελιές, την κάππαρη, την αντζούγια και τη φρέσκια ρίγανη. Ραντίζουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και συνοδεύουμε με το παγωμένο παξιμάδι.

Ένα ροζέ μέτρια αρωματικό.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 158.

Συνταγές με Αγγούρι

Συνταγές με Λαχανικά

Συνταγές με Μαϊντανός

Συνταγές με Ντομάτα

Συνταγές με Πιπεριές

Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών