Από τον Νίκο Μπάκουλη, bartender του The Gin Joint.

Η βασική συνταγή για το πιο δημοφιλές κοκτέιλ όσων αρέσκονται στις πικρές γεύσεις αποτελείται από Campari, γλυκό βερμούτ και κάποιο premium gin. Στην εκδοχή του Gin Joint χρησιμοποιείται ένα δικό τους blend από διαφορετικά βερμούτ, αρωματισμένο με γλυκά μπαχαρικά. Το κοκτέιλ σερβίρεται ως είθισται σε χαμηλό παλιακό ποτήρι, με μία φλούδα πορτοκαλιού και ένα γλειφιτζούρι περγαμόντου.

Υλικά

Διαδικασία

  1. Γεμίζουμε με πάγο το ποτήρι που πρόκειται να σερβίρουμε, ώστε να κρυώσει. Σε ένα ψηλό ποτήρι βάζουμε πάγο και ανακατεύουμε πολύ καλά το Campari, το βερμούτ και το τζιν που έχουμε επιλέξει. Αδειάζουμε τον πάγο από το ποτήρι σερβιρίσματος, προσθέτουμε καθαρό πάγο, και σουρώνουμε το κοκτέιλ από πάνω. Σερβίρουμε με μία φλούδα πορτοκαλιού.
  2. Διαβάστε περισσότερα στο www.oinoxoos.net

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών