Σερβίρετέ τα στον μπουφέ του πάρτυ, ως ορεκτικό, μέσα σε ψωμάκια για μπέργκερ. Είναι τέλεια από κάθε άποψη.

20' προετοιμασία
20' μαγείρεμα
Σύνολο: 40 λεπτά

Υλικά

Μερίδες: 8 μέτρια τμχ

Για τα crab cakes

Για το πανάρισμα

Διαδικασία

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με ένα κουτάλι όλα τα υλικά για τα crab cakes εκτός από την καβουρόψιχα. Μόλις ενωθούν καλά τα υλικά, προσθέτουμε την καβουρόψιχα θρυμματίζοντάς την ελαφρώς με το χέρι μας. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το κουτάλι μέχρι να ενωθεί μεν η καβουρόψιχα με το μείγμα, αλλά να μη διαλυθεί εντελώς - να μείνουν μερικά «ζωντανά» κομμάτια, για να τα αισθανόμαστε μετά στο στόμα. Πρέπει να προκύψει ένα μείγμα σφιχτό που να πλάθεται. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει καλά.
  2. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι (περίπου 2 εκ. από τον πυθμένα του) σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σε ένα ταψάκι βάζουμε μπόλικο καλαμποκάλευρο. Βγάζουμε το μπολ από την κατάψυξη και πλάθουμε με βρεγμένες παλάμες 8 μπιφτέκια κάπως πλακέ. Τα περνάμε από το αλεύρι και τα πιέζουμε ελαφρώς να καλυφθούν καλά. Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, σε δύο δόσεις, για 3 - 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν. Πρέπει να να σιγοτηγανίζονται για να μην αρπάξουν γρήγορα. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα στρωμένη με χαρτί κουζίνας ώστε να στραγγίξουν από τα περιττά λάδια. Τα σερβίρουμε χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
  3. Συνοδεύουμε με: Μαγιονέζα και μουστάρδα ή άλλο ντρέσινγκ της αρεσκείας μας.

Γίνε συνδρομητής

Αν θέλετε να λαμβάνετε το περιοδικό «Γαστρονόμος» κάθε μήνα στην πόρτα σας, γίνετε συνδρομητής στην εφημερίδα «Καθημερινή»

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών