20'
προετοιμασία
1 ώρα και 30'
αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'
Υλικά
Κομμάτια: 30Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε δαμάσκηνα γεμιστά με λευκή σοκολάτα, αρχικά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια μαρίζ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει μια σταθερή κρέμα (εκτός ψυγείου κατά προτίμηση).
- Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη.
- Με το δάχτυλό μας τρυπάμε τα δαμάσκηνα και τα γεμίζουμε με τη λευκή κρέμα.
- Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε τα δαμάσκηνα στη μέση με ένα μαχαίρι, χωρίς να χωρίσουμε εντελώς το επάνω από το κάτω μέρος, και να απλώσουμε την κρέμα με ένα κουταλάκι.
- Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
- Έπειτα, ρολάρουμε, τα γεμιστά δαμάσκηνα με λευκή σοκολάτα, σε άχνη ζάχαρη, για να καλυφθούν γύρω γύρω, τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για 1 εβδομάδα περίπου.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 31.