ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠανσέτα με γλάσο δαμάσκηνου-ροδιούΠανσέτα με γλάσο δαμάσκηνου-ροδιού
20' προετοιμασία
1 ώρα και 30' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 50'

Υλικά

Κομμάτια: 30

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε δαμάσκηνα γεμιστά με λευκή σοκολάτα, αρχικά ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και, πριν πάρει βράση, την αδειάζουμε πάνω από τη λιωμένη σοκολάτα.
  2. Ομογενοποιούμε πολύ καλά ανακατεύοντας με μια μαρίζ και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να γίνει μια σταθερή κρέμα (εκτός ψυγείου κατά προτίμηση).
  3. Βάζουμε την κρέμα σοκολάτας σε μια σακούλα κορνέ με στρογγυλή μύτη.
  4. Με το δάχτυλό μας τρυπάμε τα δαμάσκηνα και τα γεμίζουμε με τη λευκή κρέμα.
  5. Εναλλακτικά, μπορούμε να κόψουμε τα δαμάσκηνα στη μέση με ένα μαχαίρι, χωρίς να χωρίσουμε εντελώς το επάνω από το κάτω μέρος, και να απλώσουμε την κρέμα με ένα κουταλάκι.
  6. Τα αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  7. Έπειτα, ρολάρουμε, τα γεμιστά δαμάσκηνα με λευκή σοκολάτα, σε άχνη ζάχαρη, για να καλυφθούν γύρω γύρω, τα τινάζουμε να πέσει η περίσσεια και τα διατηρούμε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος για 1 εβδομάδα περίπου.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γλυκές Αλχημείες, τεύχος 31.

Άρθρα και Συνταγές με Δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Κρέμα Γάλακτος

Άρθρα και Συνταγές με Σοκολάτα

Άρθρα και Συνταγές για Γλυκό

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών