ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΜπαστουνάκια μοσχαριού σοτέ με σόγιαΜπαστουνάκια μοσχαριού σοτέ με σόγια
20' προετοιμασία
30' τηγάνισμα
20' αναμονή
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Μερίδες: 8-10

Για τη μαρινάδα

Για το πανάρισμα

Για τη σάλτσα

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα μπαστουνάκια συκωτιού πανέ, με τζίντζερ και σάλτσα δαμάσκηνου, ξεκινάμε με τη σάλτσα δαμάσκηνου.
  2. Σιγοβράζουμε όλα τα υλικά σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, για περίπου 15 λεπτά.

Συκώτι

  1. Σε φαρδύ μπολ ανακατεύουμε τα υλικά της μαρινάδας. Ρίχνουμε το συκώτι και μαρινάρουμε για 20 λεπτά, γυρίζοντάς το τακτικά.
  2. Σε ένα πιάτο βάζουμε το αλεύρι, σε άλλο τα χτυπημένα ασπράδια, σε τρίτο την τριμμένη φρυγανιά και σε ένα άλλο, τα δύο είδη σουσαμιού.
  3. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι, σε μέτρια φωτιά. Βουτάμε τα μπαστουνάκια συκωτιού ένα ένα, πρώτα στο αλεύρι, μετά στα ασπράδια, στη συνέχεια στα σουσάμια και τέλος στην τριμμένη φρυγανιά.
  4. Τα τηγανίζουμε σε δόσεις, για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με τη σάλτσα δαμάσκηνου σε μπολάκι.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 141.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Δαμάσκηνα

Άρθρα και Συνταγές με Συκώτι

Άρθρα και Συνταγές για Ορεκτικό / Μεζές

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών