ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΤα απίστευτα παξιμαδάκια της Ιωάννας με γλυκάνισο, ούζο και σουσάμιΠαξιμαδάκια με γλυκάνισο, ούζο και σουσάμι
40' προετοιμασία
30' ψήσιμο
Σύνολο: 1 ώρα και 10'

Υλικά

Κομμάτια: 150 μικρά

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα διπλοφουρνιστά γλυκά παξιμαδάκια ξεκινάμε και ανακατεύουμε μέσα στην πορτοκαλάδα το μπέικιν και τη σόδα.
  2. Τα βάζουμε στον κάδο του μίξερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε με το φτερό, μέχρι να ενωθούν και ελαφρώς να αφρατέψουν, για 5-6 λεπτά.
  3. Παίρνουμε όσο ζυμάρι χωράει στη χούφτα μας και πλάθουμε ένα μπαστουνάκι με μήκος περίπου 12-14 εκ.
  4. Απλώνουμε το σουσάμι σε μια επιφάνεια και ρολάρουμε επάνω του κάθε μπαστουνάκι ζύμης που ετοιμάζουμε.
  5. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια σε ταψί επενδυμένο με λαδόκολλα.
  6. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τα μπαστουνάκια λοξά ανά 1 εκατοστό, χωρίς να φτάσουμε μέχρι κάτω – δεν θέλουμε να αποκολληθούν τα κομμάτια της ζύμης.
  7. Τα ψήνουμε στους 170°C στον αέρα, για περίπου 20 λεπτά.
  8. Τα ξεφουρνίζουμε και, μόλις χλιαρύνουν, τα κόβουμε με ένα μαχαίρι στα χαραγμένα σημεία.
  9. Τοποθετούμε τα παξιμάδια στο ταψί και τα ψήνουμε στους 170°C για 10 λεπτά.

Μυστικά

Με 1 δόση μπορούμε να φτιάξουμε διαφορετικές γεύσεις. Αντί για σουσάμι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε χοντροκομμένα αμύγδαλα (στη γέμιση και στην επικάλυψη), μπορούμε να τα αρωματίσουμε με κανέλα, να προσθέσουμε σταγόνες σοκολάτας ή και σταφίδες. Μπορούμε επίσης να παραλείψουμε το σουσάμι και όταν είναι έτοιμα τα παξιμάδια κι έχουν κρυώσει, να τα βουτήξουμε μέχρι τη μέση σε λιωμένη σοκολάτα.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Ζάχαρη & Αλεύρι, τεύχος 38.

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών