ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣΠαξιμαδάκια πολύσποραΠαξιμαδάκια πολύσπορα με φρέσκο κρεμμυδάκι
15' προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'

Υλικά

Βάρος: Για περίπου 1 κιλό

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα παξιμαδάκια με γλυκάνισο, ούζο και σουσάμι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
  2. Aνακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το γλυκάνισο, το σουσάμι, το αλάτι και τη σόδα.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το σησαμέλαιο με τη ζάχαρη, το νερό και το ούζο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
  5. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και πλάθουμε το καθένα σε ρολό πάχους 3 - 4 εκ. Τα βάζουμε στο ταψί, σε απόσταση το ένα από το άλλο, και χαράσσουμε το καθένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
  6. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
  7. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C. Κόβουμε τα χαραγμένα ρολά σε φέτες, αραδιάζουμε τα παξιμάδια στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά.

Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.

Άρθρα και Συνταγές με Αλεύρι (ζύμες)

Άρθρα και Συνταγές με Ούζο

Άρθρα και Συνταγές με Σουσάμι

Άρθρα και Συνταγές για Σνακ

Βραβεία Ποιότητας

Δες ανά κατηγορία τα βραβεία των προηγούμενων ετών