15'
προετοιμασία
40' ψήσιμο
Σύνολο: 55'
Υλικά
Βάρος: Για περίπου 1 κιλόΔιαδικασία
- Για να φτιάξουμε τα παξιμαδάκια με γλυκάνισο, ούζο και σουσάμι, ξεκινάμε προθερμαίνοντας το φούρνο στους 180° C και στρώνουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου.
- Aνακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το γλυκάνισο, το σουσάμι, το αλάτι και τη σόδα.
- Χτυπάμε στο μίξερ, με το σύρμα, το σησαμέλαιο με τη ζάχαρη, το νερό και το ούζο, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να αφρατέψει το μείγμα.
- Προσθέτουμε το μείγμα του αλευριού και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια λεία ζύμη που να μην κολλάει στα δάχτυλα.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μέρη και πλάθουμε το καθένα σε ρολό πάχους 3 - 4 εκ. Τα βάζουμε στο ταψί, σε απόσταση το ένα από το άλλο, και χαράσσουμε το καθένα σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Ξεφουρνίζουμε και αφήνουμε να κρυώσουν.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170° C. Κόβουμε τα χαραγμένα ρολά σε φέτες, αραδιάζουμε τα παξιμάδια στο ταψί και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να στεγνώσουν και να γίνουν τραγανά.
Η συνταγή πρωτοδημοσιεύτηκε στο περιοδικό Γαστρονόμος, τεύχος 120.